DINAMO vs. LOKOMOTIVA

Ivković: 'Mamić voli Jurčića više od čokolade’; Jurčić: 'Dosta je rasipanja bodova!'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 16. kolovoz 2013. 16:51

Nikada u povijesti Lokomotiva nije otkinula bod Dinamu, ali nikada Lokosi nisu ušli u derbi s prve pozicije. Do subote. U Kranjčevićevoj (19 sati) Dinamo će biti domaćin lideru prvoligaške ljestvice.

- Tradicije postoje da se ruše - poručiti će Tomo Ivković. Priznao je kako mu nije dobro sjeo remi Dinama s Dragovoljcem.

- To znači da će “modri” ući s dodatnim motivom - otkriva. No, i on ima napretek motiva u sebi. Ulica ga vidi kao nasljednika Krune Jurčića.

- Znate koliko Zdravko Mamić voli čokoladu? Strahovito puno. A Jurčića voli više od čokolade - nasmijao se strateg Lokomotive.

Ipak, i najbolja čokolada ima svoj vijek trajanja, a s vremenom izgubi svoj miris i okus. Koliko gazda voli njega, Ivković ne zna.

- Nismo pričali o tome. Meni je Lokomotiva u glavi, a sve ostalo dođe na svoje - znakovit je Ivković. Netko ga je pitao tko je bolji; on ili Jurčić?

- Tehnički sam jači. Osvojio sam “kutiju” kao igrač. Ali, u Kranjčevićevoj ne igraju treneri već igrači a Dinamo je najbolji u Hrvatskoj. Imaju najkvalitetniji kadar u zadnjih pet, šest sezona. Da njihove rezerve zaigraju za bilo koju momčad 2. lige dobili bi prvenstvo - sipao je komplimente Ivković koji priznaje kako ima problem s veznim redom. Na treningu se ozlijedio Trebotić.

- Koga nema bez njega se može. I mora. Eh, da mi je neki igrač od lani - uzdahnuo je.

Možda je mislio na Antolića koji je kod njega bio ponajbolji igrač HNL-a, a sada ga nema...

- Ako je uz Sammira bio najbolji igrač lige, a Sammira nema onda bi Antola trebao biti najbolji u ligi. No, kažu da je ozlijeđen - zaključio je Ivković. Ako tako kažu nema razloga da im ne vjerujemo. Dva sata kasnije i desetak kilometara istočnije Kruno Jurčić je najavio zagrebački derbi iz svoje perspektive.

- Uvažavam Lokomotivu ali više nemamo pravo rasipati bodove. Želimo se pobjedom vratiti na “svoju” poziciju što je normalno za Dinamo - jasan je Jurčić koji će do tri boda uz rotaciju. Neće računati na Sarea, ali veselje nudi povratak Sammira koji će dobiti određenu minutažu. Jurčić se osvrnuo i na medijski pritisak kojem je izložen.

- Moramo dugoročno razmišljati, a lošije poluvrijeme protiv Dragovoljca ne smije utjecati na ozbiljne planove. Hoću li ja dobiti to potrebno vrijeme ili netko drugi u to ne bih ulazio. Ali, netko će morati i tek onda ćemo moći govoriti o ozbiljnom projektu - zaključio je Jurčić.

Linker
01. svibanj 2024 20:10