Damir Krajač/CROPIX
NOVA MODRA HIJERARHIJA

Jurčić igračima: 'Šimunić, Kelava i Vida su vaši šefovi, njihova riječ za vas je zakon!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. studeni 2012. 18:26

Nakon što je oproštajnu riječ pred igračima održao Ante Čačić i iz kabine izašao ispraćen pljeskom, pred momčad je došao Kruno Jurčić. Prije no što je igrače izveo na svoj prvi povratnički trening, Jurčić je održao 'motivacijski’ govor. Teško da nije primijetio šokirana lica, igrači kao da još nisu mogli vjerovati da se vratio njihov 'omiljeni’ trener.

A on je pokušao odmah popraviti štetu, rekao je igračima što ih ide, kazao im isto što i na presici, da su zadnji put ostali bez goriva i nisu završili posao, da su protiv Zagreba i u sličnim utakmicama morali napraviti više, da moraju igrati dobro u više od 45 minuta. Ono što ionako već znamo. Koliko smo načuli Jurčić je prema igračima pokušao biti pomirljiv, pozvao ih je da svi zajedno zaborave nesuglasice iz prošlog mandata ili iz međurazdoblja te da krenu ispočetka.

- Odsad je pravilo ovakvo; Šimunić, Kelava i Vida su šefovi u svlačionici, njihova je riječ zakon, što oni kažu to svi ostali moraju slušati - kazao je novi/stari Dinamov trener. Hoće li ga igrači poslušati i hoće li mu taj trojac, unatoč nekim nesuglasicama iz prošlosti, uistinu biti oslonac, vidjet će se ubrzo.

Iako su u Dinamu neslužbeno rekli da će o povratku otpisanog trojca odlučiti sam Kruno Jurčić, zadnju će riječ ipak imati Zdravko Mamić. Naime, Jurčić nikad nije krio simpatije prema Jerku Leki, da se njega pita sigurni smo da bi nesuđeni kapetan već jučer bio na treningu s prvom momčadi. No, zna se tko u Dinamu donosi krucijalne odluke, Mamić će danas popričati s 'otpisanima’ i onda će se znati njihova sudbina. Mamić već neko vrijeme šalje signale da bi ih, Leku prije svih, volio ponovno vidjeti u prvoj momčadi, njemu možda i vratiti kapetansku vrpcu, njegov je povratak najizvjesniji.

Međutim, kad Mamić traži razgovor o 'kako dalje’ onda to obično znači razgovor o novcu. Dinamo je najavio smanjenje budžeta, je li povratak otpisanih početak te priče, odnosno, hoće li klub, možda, povratak uvjetovati smanjenjem ugovora? I hoće li ti pregovori završiti dogovorom?

Linker
04. svibanj 2024 04:44