Drago Sopta/CROPIX
JURČIĆ UOČI LOKOMOTIVE

'Moja pojava nije šok jer sam staro lice, jačim treningom već sam podigao atmosferu'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 29. studeni 2012. 15:03

Promjena sustava igre, nastavak s procesom pripreme Alena Halilovića za seniorski nogomet te dobro savladan šok nakon povratka u svlačionicu – glavne su poruke Krune Jurčića u najavi utakmice s Lokomotivom.

- Drago mi je da mi se ponovno pojavljuje taj pozitivni osjećaj uoči utakmice. Pratio sam Lokomotivu, cijenim rad Tome Ivkovića koji je napravio prepoznatljivu igru – kazao je Jurčić u uvodu. Pohvalio se kako nema problema s kadrom (osim Peke) i kako se nada da je uspio uzdrmati atmosferu.

- Moja pojava nije šok jer sam staro lice, ali pojačanim intenzitetom treninga smo digli malo atmosferu u svlačionici – otkrio je Jurčić koji ima namjeru promjeniti sustav igre.

- Zapravo, teško je govoriti o promjeni kada Dinamo nije imao uhodani sustav. U razgovoru s Krznarom i Ibrahimovićem sam zaključio da ne postoji uigrani i dominantni sustav – rezimirao je novi trener Dinama koji se dotakao i razvoja Alena Halilovića.

- S njim sam posebno vezan jer sam prijatelj s ocem i pratio sam ga od malih nogu. Halilović je Dinamov projekt i ja ću na tome ustrajati. Moramo ga paziti. Mora biti više u centru pažnje s one strane maksimirske istočne tribine (op. a. na treningu) nego s ove. Alen je i prije radio individualni program s Komesom. Sada će to samo nastaviti.

Dodao je Jurčić kako je zadovoljan s fizičkim stanjem igrača, a vratio se i na razloge koji su ga ponukali da prihvati posao u Maksimiru.

- Dinamov trener za uspjeh mora uskladiti rezultat s projektom razvoja igrača a to je teško jer se taj proces u nekim segmentima kontradiktoran. U prvom razgovoru s ljudima iz kluba sam tražio vrijeme. Ako postoji dobra volja za kontinuitetom u struci, Dinamo će napraviti prvi veći iskorak – zaključio je Kruno Jurčić koji je potvrdio kako će se Leko vratiti u rad prve momčad s prvim danom zimskih priprema.*

Linker
21. svibanj 2024 21:52