Cropix
UZALUDNO ČEKANJE

KAPETAN DINAMA OSTAJE NA MAKSIMIRU! Direktor objasnio kakva je situacija s omiljenim dinamovcem: 'Ono što se pisalo, nije se ostvarilo...'

DINAMO Pretposljednji dan prijelaznog roka, tek predvečer, direktor kluba Tomislav Svetina objavio rješenje transfera
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. rujan 2017. 10:14

Čekali smo jučer dugo, do kasnih poslijepodnevnih sati. Naime, bi je pretposljednji dan prijelaznog roka, a znamo da je to vrijeme kad se obično dogovaraju poslovi. Istina, na “životu” je još današnji, posljednji dan, ali maksimirske trube šute, kad su transferi u pitanju vlada tišina. I tako smo na raznim portalima čitali razne vijesti o onim transferima koji se događaju u posljednji trenutak, u domovini i inozemstvu, gotovo svakih sat vremena curile su informacije...

Osim one iz plavog doma. Onda negdje, kad su već počeli izdisati novinski rokovi, javio se direktor Dinama, glavni operativac kluba koji potpisuje sve transfere, Tomislav Svetina.

- Dakle, ono o čemu se pisalo, nije se ostvarilo. Naime, mi za našeg kapetana Domagoja Antolića nismo dobili nikakvu ponudu, ništa službeno od Panathinaikosa - kazao nam je Svetina.

Bilo je nekih upita

Grčki izvori pak tvrde da je Antolić još u ponedjeljak i utorak bio prva opcija poznatog grčkog kluba, za pojačanje u veznom redu, nakon što je kapetan Zeca prodan Kopenhagenu, Međutim, u svlačionicu je stigao - Yacuba Sylla! To ime i prezime vam je sigurno poznato, taj Malijac je trebao doći u redove Dinama, prije svoga kolege Tonga Doumbije. Međutim, nije prošao liječnički pregled, pa ga Modri nisu kupili. U Grčkoj je prošao liječnički, a tamošnjim novinarima je prije nego što je stupio u ordinaciju izjavio ovo:

- Liječnički pregled ću proći, bez problema, jer nije istina da ga nisam prošao u Zagrebu. Drugi su razlozi zašto nisam prošao u Dinamu.

Grčki izvori kažu da je Dinamo bio voljan pustiti Antolića, a da je kapetan dogovorio osobne uvjete s grčkim velikanom. No, potom je iz Maksimira stigao zahtjev od 300.000 eura za posudbu, pa su se tako Grci odlučili za Syllu.

No u Maksimiru kažu da nikakve službene ponude za Antolića nije bilo... Pitali smo Svetinu u sam smiraj prijelaznog roka, je li bilo upita za bilo kojeg drugog Dinamova igrača.

- Bilo je upita, ali nisu bili od onih o kojima bi se uopće trebalo raspravljati.

Znači, ova momčad koju sad vodi Mario Cvitanović, ostaje na okupu?

- Naravno da ostaje! Pa, gledajte, da pojasnim i obrazložim. Nismo se plasirali u Europu, zašto bismo sad nešto radili na brzinu, bilo što forsirali? Niti nam je potrebna rasprodaja, a niti kupovina na brzinu. To ne bi imalo nikakvog smisla.

Pojačanja tek na zimu

Znači, danas, posljednjeg dana prijelaznog roka ne postoji mogućnost da neko novo ime stigne u Dinamo, da nekoga kupite?

- Mislim da ne...

A da možda zadnji dan netko ipak ode?

- Nikad se ne zna, ali ponavljam, nemamo ponuda, osim onih upita o kojima nismo raspravljali - zaključio je Svetina.

Mi ćemo pak zaključiti, idemo ipak pričekati da prođe današnji, posljednji dan prijelaznog roka. Kako kaže direktor, nikad se ne zna. Ponekad se transferi znaju zgotoviti pet minuta do ponoći. Ipak, da se nešto i dogodi, neće tu biti nikakvih senzacionalnih preokreta. Po onome što se može razbrati iz maksimirskih razgovora, Dinamo bi se trebao značajnije pojačati u zimskom prijelaznom roku, kad se najavljuje dolazak dvojice-trojice kvalitetnih igrača, pravih pojačanja. Tako bi se u proljetnom dijelu sezone pripremala momčad za ponovni ljetni juriš na Europu, koju su Modri ove sezone propustili ispadanjem od Skënderbeua.

Linker
02. svibanj 2024 16:23