REUTERS/Fabrizio Bensch
IGRAČ UTAKMICE PO STRUČNJACIMA

KAPETAN MODRIĆ NAJAVIO SLJEDEĆE IZAZOVE 'Island će možda biti čak i teži od Argentine ako će nam trebati ta tri boda'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. lipanj 2018. 14:07

Kapetan Modrić po FIFA-inim stručnjacima bio je igrač utakmice s Nigerijom. Na kraju priče posebno je bio oduševljen navijačima.

- Osjećali smo se ugodno, imali smo dojam kao da igramo kod kuće, stadion je bio pun naših ljudi. To je bilo jako lijepo vidjeti, tu golemu podršku. To samo pokazuje koliko su uz nas, koliko nas Hrvati vole, koliko žele da napravimo neki uspjeh, te navijaju za nas i to ljudi iz svih dijelova svijeta, ne samo iz Hrvatske. To je i razlog više da damo sve od sebe i pokušamo im se odužiti na toj podršci - kazao je Modrić, koji je odigrao svoju šestu utakmicu na završnim turnirima SP-a i izborio tek drugu pobjedu. Valjda će se sad postotak popravljati...

Dao je kratku ocjenu urađenog i sliku nacionalne vrste. Djeluje poprilično zadovoljno.

- Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, zrelu, kompaktnu, funkcionirali smo kao ekipa i to je najvažnije u ovom trenutku. Zabili smo dva gola i napravili vrlo važan korak prema sljedećem krugu. Ali tek smo pola posla odradili, još nas dvije jako teške utakmice čekaju.

Zabio je s bijele točke, izveo kornere nakon kojih su pali golovi, u finišu utakmice uklizavao je, borio se, iako je bilo 2:0.

Linije bez raspada

Nije se štedio niti kad se činilo da je gotovo. Premda je najstariji u reprezentaciji, osim vratara Subašića...

- Ne samo ja, ne bih sebe stavljao u prvi plan. Cijela ekipa odigrala je jako dobru utakmicu, borbenu, dali smo svi sve od sebe, i to je način kako možemo napraviti neki rezultat u Rusiji. Uz malo sreće, nadam se da će biti i bolje. Ali to je jedini način, borba, borba i samo borba.

Argentina nije svladala Island, zakomplicirala je život sebi i stanje na tablici skupine, koje se može dodatno zakomplicirati u drugoj rundi.

- Sigurno su svi očekivali pobjedu Argentine, ali Island je još jednom pokazao koliko su nezgodna, borbena, čvrsta ekipa, nitko unaprijed protiv njih ne može upisati bodove, zato nas čekaju dvije iznimno teške utakmice.

Misli su nam već na Gaučima, sjajan bi to bio skalp kad bismo ga mogli skinuti.

- Prvo je Argentina, a nakon toga Island, koji će možda biti čak i teži ako će nam trebati ta tri boda u zadnjem kolu. Ovih naših 2:0 s Nigerijom po rezultatu možda izgleda kao da je bilo lako, ali nije tako. Oni su dosta čvrsta ekipa, no mi smo bili momčad, nisu nam se linije raspadale i to je bio ključ uspjeha - konstatirao je Modrić.

Linker
02. svibanj 2024 04:08