Reuters / Christian Hartmann Livepic
POKUŠAJ TRANSFERA

KONTAKTI BARCELONE I PARIS SAINT GERMAINA OKO ARGENTINSKOG OFENZIVCA Katalonci ga žele kupiti, ali naišli su na hladnu odbijenicu

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 28. kolovoz 2017. 10:30

Prije nekoliko dana se na Barceloninom službenom Twitteru i Facebooku pojavila poruka na engleskom jeziku: “Angel Di Maria, dobrodošao u Barcelonu”. Bila su 4 sata ujutro s utorka na srijedu.

Neki mediji su tada objavili kako je 29-godišnji argentinski reprezentativac prešao u Barcelonu iz Paris SG-a, no samo dvije minute kasnije pojavila se nova poruka, opet na enleskom jeziku: “Bog, Barcelona. Mi smo OurMine (grupacija za sigurnost). Kontaktirajte nas, molim vas, i oprostite na obmani”. Dakle, netko je kakirao Barcelonine račune na društvenim mrežama te na njima ostavio objavu o Di Mariji.

To je nemoguće

Međutim, francuske novine La Parisien tvrde da je doista postojao interes Barcelone za Di Marijom te da je Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu telefonom nazvao predsjednika Paris SG-a Nassera Al Khelaifija.

- Nemoguće - odgovorio je Al Khelafi upitan o mogućnosti dovođenja igrača koji je bio igrao i za Manchester United i Real Madrid. On košta 40 milijuna eura, podatak je transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

Ta vijest je objavljena u trenutku napuknutog odnosa Barcelone i PSG-a zbog Neymara. Barcelona na sudu traži da joj Neymar plati 9,3 milijuna eura zbog uplaćenog bonusa i štete nastale jednostranim raskidom ugovora kojeg je omogućio PSG plativši ugovornu klauzulu od 222 milijuna eura. Barcelona, s druge strane, traži da joj PSG to plati ako ne može Brazilac. PSG je priopćio kako može samo žaliti zbog ponašanja Barcelone, dok je Neymar odgovorio protutužbom.

Prilikom potpisivanja svog posljednjeg ugovora s Barcelonom, krajem listopada 2016., dogovoreno je da će dobiti bonus od 26 milijuna eura jer je produžio vjernost Kataloncima. Bio je primio prvih 8,3 milijuna, pa ovaj mjesec prešao u PSG. Barcelona traži da vrati taj novac jer nije ispunio dogovor, dok Neymar rinzistira da mu se isplati svih 26 milijuna eura.

Linker
05. svibanj 2024 09:02