REUTERS
MIHO DOBRAŠIN IZ MADRIDA

ATLETICO VJERUJE DA JE DOŠLO NJIHOVO VRIJEME Samopouzdanje na Calderonu: Simeone i njegovi igrači nadaju se izbacivanju Reala

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 02. svibanj 2017. 16:03

Nogometaši Atletico Madrida napominju da će u utorak biti ključno kontrolirati emocije. Na Bernabeu dolaze s velikom željom, svjesni da mi je ovo možda posljednja prilika za prolaz u finale i dizanje pehara Lige prvaka.

- Moramo kontrolirati emocije, to je ključno u ovom polufinalu. Draže mi je igrati protiv njih nego protiv ikoga drugoga - izjavio je kapetan Gabiu. Stoper Diego Godin takođerer je naveo veliku želju.

- Sada se od nas traži više nego inače. Nadamo se da ćemo ispraviti greške iz prošlosti, iz njih se uvijek uči. Iako je svaka utakmica drukčija sada imamo puno iskustva iz utakmica s Real Madridom - rekao je Godin.

Rane nakon poraza na jedanaesterce u finalu u Milanu još uvijek nisu zacijelile. Crveno-bijelima su u glavi riječi tragičara Juanfrana. Nakon što je promašio penal, a Ronaldo zabio za pobjedu, Juanfran je u suzama otišao do tribine s navijačima Atletica ispričati se za promašaj. Idući dan je napisao pismo u kojemu im je poručio “Naš kapetan Gabi podignut će pehar Lige prvaka prije ili kasnije. Veselit ćemo se zajedno na trgu Neptuno (gdje u Madridu slave pobjede)”.

Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
Getty Images

Simeone zna

Gabi je u ponedjejak naglasio da je to osjećaj kojeg imaju svi u svlačionici.

- To svi želimo, na dobrom smo putu, no želja nije dovoljna. Važno je da prvu utakmicu odigramo dobro, tako smo lani eliminirali Barcelonu i Bayern na putu do finala - rekao je 33-godišnji vezni igrač svjestan da mu je ovo i osobno utakmica ‘biti ili ne biti’. Smatra da je Real Madrid opasan iz kontri, ali kompletan u svim segmentima igre. Godin je uvjeren u prolaz postignu li gol na Bernabeuu.

- Nema favorita u ovom polufinalu, ali vjerujemo da ako zabijemo možemo očekivati prolaz pred našom publikom - zaključio je.

Poruka sucu

Hrvatski reprezentativni branič Šime Vrsaljko zbog ozljede koljena nije u kadru za utakmicu protiv Real Madrida. Od ranije je ozlijeđen Juanfran, a u subotu se ozlijedio i stoper Jose Maria Jimenez, koji je zadnje tri utakmice igrao na tom mjestu.

Soccer Football - Atletico Madrid v Bayer Leverkusen - UEFA Champions League Round of 16 Second Leg - Vicente Calderon Stadium, Madrid, Spain - 15/3/17 Atletico Madrid's Sime Vrsaljko in action with Bayer Leverkusen's Wendell   Reuters / Sergio Perez Livepic
REUTERS

- Znam tko će igrati na desnom beku, imam to jasno. Ta osoba je već igrala na toj poziciji - izjavio je Simeone, ipak ne želeći otkriti ime. Najvjerojatnije će pomaknuti Crngorca Stefana Savića desno, a stoperski par će činiti Diego Godin (31) i Lucas Hernandez (21), koji je u ponedjeljak obnovio ugovor s Atléticom.

- Ovo je momčadski sport, često netko nedostaje, nije ovo nešto posebno - rekao je Simeone.

Godin je pak rekao da se promjena neće odraziti na obranu.

- Jedina promjena će biti za tog momka koji će sada igrati na desnom beku.

Osim Savića, ondje bi mogao igrati i Hernandez iako to nije vjerojatno jer je ljevak, a Savić je s Crnom Gorom znao igrati ondje. Simeone dodaje:

- Nije lako suditi, ambijent stvara pritisak, nadam se da će sudac imati dobar nastup. Očekujem tešku utakmicu kao što je svaka protiv Real Madrida. Bitno je zabiti gol - istaknuo je i napomenuo kako je to važno, jer je Real Madrid u uzvratu u prednosti, odnosno u slučaju produžetaka ima 30 minuta više za zabiti gol u gostima.

- To pravilo bi trebalo promijeniti, jer je nepošteno prema momčadi koja igra doma uzvrat.

Linker
30. travanj 2024 04:33