CROPIX
TEŠKA PALJBA

MA KAKO JE OVAKVA MOMČAD UOPĆE UŠLA U LIGU PRVAKA?! Talijanski mediji ne štede Dinamo: 'Trener Sopić očito voli iznenaditi - samoozljeđivanjem!'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 29. rujan 2016. 15:15

Juventus je odradio posao protiv momčadi koja mu ničime nije mogla parirati. Tako bi mogao glasiti zajednički naslov pisanja talijanskih medija o utakmici u Zagrebu. Talijani hvale moć koju je Juventus pokazao, ali se ne zavaravaju da je ovo konačno lice momčadi koja je uvjerljivo slavila kod Dinama koji je ovog ljeta talijanskom nogometu dao dragulje kakvi su Marko Pjaca i Marko Rog.

“Juventus vladar i u Europi”, naslov je torinskog Tuttosporta koji navodi da je Dinamo u Zagrebu - “rasturen”!

“Današnji Dinamo nije usporediv ni s jednom talijanskom momčadi koja se bori za ostanak. Palermo je bio na višoj razini, mentalnoj, taktičkoj i natjecateljskoj od Dinama kojeg je predstavio trener Sopić.”

Nije nezamijećeno prošao ni posljednji “slučaj Ćorić” povodom kojeg je Tuttosport očešao Željka Sopića.

“U Dinamu nije igrao Ćorić, talent kojeg su se u Juventusu najviše pribojavali, udaljen je iz momčadi. Trener Sopić očito voli iznenaditi - samoozljeđivanjem!”

Na račun igre igrača Dinama, torinski dnevnik navodi da je Soudani predstavljao jedinu kakvu-takvu opasnost Juventusu, da su Schildenfeld i Šemper omogućili Daniju Alvesu ples nakon četvrtog pogotka, zbog čega su Modri najboljeg pojedinca imali u navijačima koji nisu prestajali pjevati.

“Europoker” stršilo je na jučerašnjoj naslovnici Gazzette dello Sport koja navodi da je Juventus dominirao nad “malim Dinamom”. Uz navode da je posljednji put ovim rezultatom Stara dama slavila u Glasgowu kod Rangersa prije 21 godinu i Gazzetta se osvrnula na priču oko Ćorića.

“Dinamo se predstavio bez svog malog dragulja, ali je svejedno dao posla Juventusu. Odmah se zatvorio poput ježa i tek jedna duga lopta Bonuccija uspjela je uzrokovati nesporazum Schildenfelda i Sigalija”, navodi Gazzetta dello Sport koja navodi da je Dinamo znao reagirati na primljeni pogodak, ali da je greda Schildenfelda bio jedini trenutak koji je mogao zabrinuti Buffona.

“Dinamo je kroz brzinu svojih igrača tražio dubinu, ali tehnička inferiornost u veznom redu u odnosu na Juventus itekako se vidjela pa je prilika došla nakon prekida. Antolić je ubacio, Schildenfeld nadskočio Chiellinija, već matirao i Buffona, ali greda je u utorak bila na strani Juventusa.”

Linker
28. travanj 2024 07:01