Valerio Pennicino/Getty Images
RAT RIJEČIMA UOČI DERBIJA

TORINO STRAHUJE OD NOVE BARCINE SENZACIJE, ALI.... 'Pokazali su da su sposobni napraviti čudo, ali i mi smo pokazali da se oni moraju paziti nas'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. travanj 2017. 18:41

Barcelona najavljuje strahovitu ofenzivu za današnji ogled protiv Juventusa, ako je jedna momčad još jednom ove sezone spremna režirati senzacionalni preokret onda je to svakako Barca.

Ipak, i Stara dama je sigurno nešto naučila iz primjera PSG-a, prije svega da na Camp Nou ne treba ići s razmišljanjem da je dobro i izgubiti s dva pogotka razlike. To se, uostalom, neće ni dogoditi, jednostavno nije u mentalitetu Juventusa kalkulirati u ovakvim utakmicama i zbog toga će se od prve minute sigurno ići na glavu.

Higuain čeka gol

- Protiv PSG-a su pokazali da su sposobni napraviti čudo, zbog toga se moramo paziti, ali i mi smo pokazali da se Barcelona mora paziti nas - poručio je Gonzalo Higuain, koji čeka pogodak u Ligi prvaka još od 7. prosinca kada je bio strijelac protiv Dinama. Je li trenutak da prekine golgeterski post u Europi? Trenutak ne može biti bolji...

- Nadam se da ćemo kroz igru stvoriti prilike. Sigurno imamo kvalitetu za postići pogodak i sigurni smo da imamo sve što je potrebno za otići u polufinale - dodao je napadač Juventusa.

Želja je kod Juventusa velika, Liga prvaka je još uoči sezone označena kao jedan od ključnih klupskih ciljeva, što je i razlog zbog kojeg Allegri večeras sigurno neće ulaziti u bilo kakvu kalkulaciju. Pogotovo ne s igračima koji su u opasnosti od žutih kartona poput Cuadrada, Khedire i Mandžukića, koje bi javna opomena izbacila iz konkurencije za eventualnu prvu polufinalnu utakmicu, ali tamo treba najprije izboriti mjesto.

Allegri bi po svemu sudeći mogao izvesti identičnu momčad kao i u prvoj utakmici, zbog nešto slabijih defnzivnih karakteristika jedina je dvojba Cuadrado ili Lichtsteiner (u tom slučaju bi Dani Alves išao naprijed, a Švicarac u zadnju liniju). Sve ostalo trebalo bi biti najjače od onoga čime Allegri trenutačno raspolaže, uključujući i Dybalu, koji je u jednom trenutku bio upitan. Ipak, Argentinac je sam otklonio sve dvojbe oko eventualnog nastupa.

- Trenirao sam s momčadi i bit ću na raspolaganju za Barcelonu - poručio je Dybala.

Linker
05. svibanj 2024 12:15