REUTERS
FAIR PLAY

UĆI U POVIJEST KAO VELIKI TRAGIČAR, NO OVIME JE POKAZAO SVIM TRENERIMA SVIJETA ŠTO JE POŠTENJE Suci su bili protiv nas, ali sami smo si krivi!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2017. 09:40

Unai Emery imao je u srijedu navečer lice starca. 45-godišnji Bask koji je prije dva tjedna slavodobitno marširao Parkom Prinčeva ući će u povijest kao prvi trener koji je u dvije utakmice prokockao 4:0, zahvaljujući sjajnoj predstavi Barcelone i pobijedi od 6:1 koja je Camp Nou bacila u trans.

O Barceloninom čudu danas priča cijeli nogometni svijet, Francuska je i dalje u šoku, a Španjolac na klupi francuskog prvaka morao je ponuditi neka objašnjenja. I nije se vadio na suce, već je priznao vlastite greške.

"U prvom poluvremenu smo ostali zatečeni atmosferom. Nismo si na tom početku napravili uslugu, podlegli smo ambijentu i umjesto da nastavimo dobar posao iz prve utakmice, i pokažemo karakter, primili smo dva rana gola nakon naših grešaka. U nastavku smo pookazali puno bolje lice, bio sam miran i zadovoljan čak i nakon tog prvoga pogotka iz penala, jer sam znao da možemo možemo napraviti probleme Barceloni", rekao je Emery i dodao kako nije sretan odlukama sudaca, ali nije se 'vadio' na odluke Deniza Aytekin, koji je u drugom dijelu sudio dva jedanaesterca za Barcelonu.


ridiculous penalty

"Sudačke odluke su išle na njihov mlin, ali u ključnim trenucima smo mi trebali odigrati bolje", pošteno je priznao Emery.

"Imali smo velike prilike Di Marie i Cavanija, trebalo smo zabiti za 3:2 i sve riješiti, a onda se dogodilo tih zadnjih desetak minuta u kojima je bilo baš svega. Barcelona je sposobna napraviti upravo ovo, za njih je bilo 'sve ili ništa' u tim posljednjim minutama", rekao je Emery i zaključio:

"Ovo je i za mene i za klub jako negativno iskustvo iz kojega moramo učiti".


INCREÍBLE PISCINAZO

Linker
03. svibanj 2024 06:43