Strijelac pogotka Danylo Sikan 

 AXEL HEIMKEN Afp
MALO ČUDO U HAMBURGU

VIDEO: Hrvatski trio na klupi Šahtara srušio moćnu Barcelonu, pogledajte malo remek-djelo Ukrajinaca

Prva dva susreta današnjeg programa Lige prvaka pratite u tekstualnom prijenosu na našem portalu
Piše: SNObjavljeno: 07. studeni 2023. 20:57

ŠAHTAR - BARCELONA 1:0 (Sikan 40.)

ŠAHTAR: Riznik - Gočoleišvili, Bondar, Matvienko, Rakitskij - Stepanenko (od 72. Nazaryna) - Zubkov, Kriskiv, Sudakov, Newerton? (od 97. Šved) - Sikan (od 62. Kelsy)

BARCELONA: Ter Stegen - Cancelo, Araujo?, Christensen, Alonso (od 60. Balde)- Gündogan, Romeu (od 60. Pedri), Gavi (od 81. Fermin Lopez) - Raphinha(od 60. Felix, Lewandowski, Torres (od 60. Yamal)


BORUSSIA DORTMUND - NEWCASTLE 2:0 (Füllkrug 26., Brandt 79.)


Izvještaj // piše: Ante Šakić

Porazom od Shakhtara rezultatom 1:0, Barcelona je prekinula svoj niz maksimalnog učinka u Ligi prvaka ove sezone. Xavijevu momčad su u posljednje vrijeme zadesile ozljede, ali mnoge od tih zvijezda vratile su se u kadar za susret u Hamburgu, uključujući Julesa Koundea, Pedrija i Roberta Lewandowskog, ali ipak će im trebati još vremena da se vrate u formu.

Ukrajinci su iskoristili ravnopravno prvo poluvrijeme, kada je Danylo Sikan je pobjegao Andreasu Christiansenu u 40 minuti i glavom odlično reagirao na ubačaj Giorgija Gocholeishvilia.

Ulaskom Pedrija, Joao Felixa, Lamine Yamala i Alejandra Baldea u 60. minuti Katalonci su dobili na ritmu i često su ulazili u šanse. Međutim njihovi napadi uglavnom su završavali ubačajima s krila, odnosno na petercu Shakhtara u rukama njihova vratara - Dmytra Riznyka.

Newcastle United je doživio drugi poraz u Ligi prvaka od Borussije Dortmund. Momčad Eddieja Howea zaostajala je nakon 26 minuta kada je Dortmund krenuo naprijed s centra i nakon niza neuspjelih izbijanja lopta je vraćena natrag do Niklasa Fullkruga koji je pucao visoko pored Nicka Popea i Kierana Trippera na crti.

Joelinton je glavom imao sjajnu priliku pogoditi za izjednačenje, ali je Dortmund uhvatio Newcastle u općoj ofenzivi i preko protunapada pogotkom Juliana Brandta postavio konačnih 2:0 u 79. minuti utakmice.

Momčad Edina Terzića tako je došla do sedmog boda nakon četiri kola i neuhvatljiva je na drugom mjestu tablice grupe F, dok ju s prvoga miče pobjeda Paris Saint- Germaina protiv Milana.

Gotov je susret u Hamburgu. Noogmetaši Šahtara upisali su zasluženu 1:0 pobjedu nad Barcelonom i tako prekinuli niz od tri pobjede Katalonaca u Ligi prvaka.

KRAJ UTAKMICE

90 +7. ⇔ Izmjena za Šahtar u posljednoj minuti.

Izašao je Newerton, a u igri je Šved.

KRAJ UTAKMICE U DORTMUNDU

Završio je susret između Borussije Dortmund i Newcastlea. Njemački predstavnik slavio je rezultatom 2:0 pogotcima Füllkruga i Brandta.

90. ? Igrat će se sedam minuta sudačke nadoknade.

87. Postigao je Šahtar pogodak, odlično je poentirao Newerton, ali je njegov gol poništen zbog zaleđa.

79. ⚽GOOOL!

2-0 za Borussiju! Kontranapad je istrčao Brandt i odlučio sam završiti akciju te time podebljao vodstvo domaćina.

72. ⇔ Teren je u redovima Šahtara zbog ozljede napustio Stepanenko, a u igri je sada Nazaryna.

67. Još jedna šansa za Šahtar. Priča je ponovno bila ista, iz kontranapada je zaprijetio Newerton , ali udarac je ponovno neprecizan.

62. ⇔Izmjena u sastavu Šahtara.

Iz igre je izašao strijelac Sikan, a u igri je sada Kelsy.

60. ⇔ Četiri izmjene u Barceloni.

Iz igre će izaći Romeu, Torres, Raphinha i Alonso, a na terenu su sada Balde, Pedri, Felix i Yamal.

image
AXEL HEIMKEN Afp

57. Velika prilika za Šahtar! Istrčali su Ukrajinci novu kontru, lopta je došla ne desnu stranu do Sikana koji se našao pred Ter Stegenom, ali puca u njega.

53. Počela je pritiskati Barcelona. Dvije vezane situacije oko gola Šahtara nisu završile udarcem, ali naznačuju da je Barcelona ubacila u brzinu više.

image
AXEL HEIMKEN Afp

48. Novu priliku imao je Šahtar. Gočoleišvili je pobjegao braničima Barce i pucao ravno u Ter Stegena.

47. Dobar prodor napravio je Torres, ušao u sredinu i uputio udarac desnom nogom koji je otišao iznad gola.

46. Počelo je drugo poluvrijeme u Hamburgu.

Gotovo je prvo poluvrijeme u Hamburgu. Sa zasluženim vodstvom na predah je otišla momčad Šahtara. Jedinu konkretnu priliku Ukrajinci su uspjeli iskoristiti, dok je Barcelona za sada još uvijek uspavana.

Gotovo je i poluvrijeme u Dortmundu, gdje domaćini vode 1:0 protiv Newcastlea.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+2. ?Žuti karton zaradio je Araujo.

45. ? Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

40. ⚽ GOOOL! 1-0 za Šahtar! Kakva akcija domaćina, lopta je prvo preletjela na desnu stranu, nakon toga centaršut u sredinu dočekao je Sikan i fantastičnim trzajem glavom matirao vratara Ter Stegena.

Pogodak možete pogledati OVDJE.

image

Strijelac pogotka Danylo Sikan

AXEL HEIMKEN Afp

34. Utakmica u Hamburgu i dalje je mirna bez previše prilika. Gosti iz Barcelone drže posjed, ali konkretnijih akcija još nije bilo.

image
AXEL HEIMKEN Afp

26. ⚽GOOOL!

1-0 za Borussiju, strijelac je Niclas Füllkrug! Nakon nespretne akcije u šesnaestercu se s loptom našao Marcel Sabitzer, poslao loptu u peterac gdje je Nijemac pospremio loptu u mrežu.

Pogodak možete pogledati OVDJE.

21. Uposlio je Torres odličnim dodavanjem Lewandowskog, ali je vratar Riznik spretno zatvorio kut Poljaku.

15. Velika prilika za Šahtar! Sjurio se Matvienko po lijevoj strani, suočio s Ter Stegenom,ali Nijemac se odlično postavio i obranio veliku šansu.

10. Prvi pokušaj Barcelone. Iz daljine je pokušao Gündoğan, visoko iznad vrata.

8. Napravio je Šahtar sada jedno kratko razdoblje mini pritiska u kojem su upućena dva udarca, ali bez ozbiljnijih prijetnji za Ter Stegena.

image
AXEL HEIMKEN Afp

4. Poigravao se u svojem petercu Riznik, Lewandowski je nanjušio priliku i u pokušaju oduzimanja lopte faulirao vratara.

1. Počeo je susret, prva će s centra krenuti Barcelona.

Stigli su sastavi za dvoboj Šahtara i Barcelone!

Linker
01. svibanj 2024 17:00