EIBNER-PRESSEFOTO/THOMAS HAESLER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Eibner-pressefoto/thomas Haesler/imago Sportfotodienst/profimedia
ORIGINALNA IDEJA

FOTO: Zlatne poluge i hrpa novca lansirano s tribine kultnog stadiona, iza svega stoji pokušaj teškog poniženja

Osim zlatnih poluga u teren su navijači Borussije Dortmund bacali i lažne novčanice
Piše: SNObjavljeno: 07. studeni 2023. 21:37

Utakmica četvrtog kola Lige prvaka između Borussije Dortmund i Newcastlea obilježio je originalan prosvjed navijača, koji se dogodio početkom drugog poluvremena.

Navijači njemačkog kluba mogli su biti zadovoljni nakon utakmice u kojoj su njihovi ljubimci savladali goste iz Engleske rezultatom 2:0, s obzirom na to da njihov prosvjed nije imao nikakve veze s radnjama njihovog voljenog kluba.

Ono zbog čega su navijači na početku nastavka prosvjedovali je uključivanje Saudijske Arabije i njenog bogatstva u nogomet. Zbog toga su na kreativan način odlučili zasuti teren Signal Iduna Parka sa stotine umjetnih zlatnih poluga, kojima su ukazali na ogromne količine novaca kojima Saudijska Arabija utječe na nogomet, te kojima je utjecala i na sam protivnički klub Newcastle.

Od dolaska saudijskih investicija Newcastle se kao klub preporodio i velikom brzinom postao jedan od najjačih klubova u Engleskoj, dok su se pod posljednjim vlasnikom većinom borili za ostanak u Premier ligi.

Osim zlatnih poluga u teren su navijači Borussije bacali i lažne novčanice kao i teniske loptice zbog čega će ovaj klub sigurno dobiti određenu kaznu od UEFA-e. Time su još jednom njemački navijači podsjetili na svoje stavove prema ulaganjima u nogomet, zbog kojih je i u njihovom prvenstvu RB Leipzig jedan od najomraženijih klubova.

Linker
03. svibanj 2024 01:50