Screenshot: DailymOtion
PRETKOLO LIGE PRVAKA

VIDEO: RIJEKA NAKON DRAMATIČNOG RASPLETA NAPOKON SAZNALA SUPARNIKA Na jedvite jade uspjeli izbaciti autsajdere usprkos čak dvojici igrača više

Piše: HinaObjavljeno: 05. srpanj 2017. 00:07

Nogometaši Rijeke saznali su suparnika u 2. pretkolu Lige prvaka. Bit će to velški The New Saints koji je u uzvratu 1. pretkola slavio u gostima kod gibraltarskog prvaka FC Europe s 3:1 u produžetku.

Na taj način su New Saintsi nadoknadili zaostatak od 2:1 iz prrvog susreta. Autogolom Ivana Moye i golom Scotta Quigleyja iz 37., odnosno 40. minute gosti iz Walesa vodili su 2:0, da bi u 53. minuti Liam Walker iz jedanaesterca smanjio zaostatak domaćina na 1:2.

Bio je to rezultat koji je vodio u produžetak, a zanimljivo je da se nije promijenio do kraja regularnog dijela susreta iako su domaćini u dvije minute ostali s devetoricom na travnjaku nakon isključenja Enriquea Gomeza Bernala u 58', odnosno Alexa Quilla u 59. minuti.


Europa FC (Gib) 1-3 TNS (Wal) All Goals...

Gibraltarski prvak pružio je velik otpor s dvojicom igrača manje u više od pola sata igre, ali u produžetku nije izdržao. U 104. minuti Quigley je zabio svoj drugi gol i donio The New Saintsu ogled protiv Rijeke.

The New Saintsi su najtrofejniji velški sastav sa rekordnih 11 titula prvaka. Međutim, dodajmo kako vodeći velški klubovi nastupaju u engleskim ligama. U Premiershipu nastupa Swansea City, u Championshipu Cardif City, a u nižim ligama Newport County, Wraham...

TNS je osvojio naslov velškog prvaka posljednjih šest godina i svaki put zapeo u 2. pretkolu LP. Izbacivali su ih danski Midtjylland, švedski Helsingborgs, poljska Legia, slovački Slovan iz Bratislave, te mađarski Videoton i ciparski APOEL. Samo jednom su stigli do trećeg pretkola Lige prvaka i to 2010. kada ih je zaustavio Anderlecht s dvije pobjede (3-1, 3-0).

Prvu utakmicu Rijeka će igrati kod kuće 11. ili 12. srpnja, a uzvrat je 18. ili 19. srpnja.

Prvak Kosova Trepča'89 je zaključio svoju europsku avanturu s dva poraza od prvaka Farskih otoka Vikingura. Nakon 2-1 u prvom susretu, Vikingur je u Mitrovici slavio 4-1. Utakmicu je prelomilo isključenje Bleranda Kurtishaja u 33. minuti. Gosti su igračem više zabili četiri gola, a domaćin je tek ublažio poraz. Strijelci za Vikingur bili su Anghel (37), Islami (40-ag) i Vatnhamar (52, 59), dok je utješni gol za Trepču zabio Hasani u 65. minuti.

U drugom pretkolu Vikungur će igrati protiv islandskog FH-a.

U 2. pretkolo plasirao se i prvak Malte Hibernians koji je sa 2-0 i 1-0 pobijedio estonski FCI Tallinn. U idućoj rudni igrat će protiv RB Salzburga.

Dalje idu i armenski Alašket i sjevernoirski Linfield.

REZULTATI:

FCI Tallinn (Est) - Hibernians (Ma) 0-1 (prvi susret 0-2)

Trepča'89 (Kos) - Vikingur (FO) 1-4 (prvi susret 1-2)

Europa (Gib) - The New Saints (Wal) 1-3 prod. (prvi susret 2-1)

La Fiorita (SM) - Linfield (SI) 0-0 (prva utakmica 0-1)

Santa Coloma (And) - Alaškert (Arm) 1-1 (prva utakmica 0-1)

Linker
20. travanj 2024 23:07