REUTERS
PUSTE ŽELJE

MA, BILIĆA ENGLESKA UOPĆE NE ZANIMA 'Zagolicao je maštu navijača.., ali to nije njegova misija'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. lipanj 2016. 18:14

Slaven Bilić spominje se u engleskim medijima kao potencijalni nasljednik Roya Hodgsona na klupi engleske reprezentacije. Povodom takvih napisa oglasio se West Hamov suvlasnik David Gold.

Hrvatski menadžer uživa veliku popularnost na Otoku, a njegove reference kao bivšeg hrvatskog izbornika i čovjeka koji je odveo West Ham do niza velikih uspjeha u premijernoj sezoni u Premiershipu svrstavaju ga u sam vrh kandidata za prestižnu poziciju, usprkos činjenici da je stranac.

Međutim, Gold smatra kako Bilića izbornička klupa Engleske uopće ne zanima.

"Bilić je već vodio svoju zemlju i ne vjerujem da bi bio ni najmanje zainteresiran da preuzme Englesku", rekao je Gold za West Hamov blog www.claretandhugh.info.

"Nama je na intervjuu za posao rekao da je njegova misija trenirati na najvišoj razini u Engleskoj, u Premierligi i da želi voditi klub koji voli - West Ham United. Engleska jednostavno nije dio Slavenove misije. Bilić je vrlo, vrlo odan čovjek. Odan je svojoj svlačionici i upravi. Mi smo ga podupirali sto posto, kao i on nas. Naše uzajamno povjerenje je potpuno. Ne vjerujem da bi ga išta drugo moglo primamiti", objasnio je Gold.

Treba li Bilić preuzeti posao izbornika Engleske ako mu ga ponude?

Da, to bi bio vrhunac njegove karijere

Ne, još nije odradio posao s West Hamom

Bilić je čovjek samo za jednu reprezentaciju, zna se koju

West Hamov suvlasnik zapravo ni ne vjeruje da će Engleski nogometni savez (FA) krenuti u ozbiljnije pregovore s Bilićem.

"Mislim da FA neće doći po njega. Pokušali su već sa stranim izbornikom i nije išlo, pa ne vjerujem uopće da će krenuti tim putem. Slaven je očito zagolicao maštu ne samo West Hamovim navijačima nego i navijačima po cijeloj zemlji svojim pojavljivanjima na televiziji, ali Engleska? Ne, potpuno sam uvjeren da se to neće dogoditi", zaključio je Gold.

Linker
06. svibanj 2024 21:09