screenshot youtube
U LOVU NA NAPADAČA

MLADI DRAGULJ IZ SUSJEDSTVA NA METI HAJDUKA 'Još nismo dobili nikakvu službenu ponudu s Poljuda! Mi njega očekujemo na pripremama u siječnju'

POLJUDSKA META Mladi krilni napadač pod čvrstim je ugovorom sa Širokim Brijegom, čiji sportski direktor Dalibor Šilić vrlo jasno ističe
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 30. prosinac 2017. 18:49

Čim se otvorila mogućnost da bi napadač Hajduka Ante Erceg ovoga siječnja mogao preseliti u Sjedinjene Države, konkretno u redove MLS kluba Seattle Soundersa, pojavila se i priča o njegovu nasljedniku u dresu Hajduka u liku mladoga krilnog napadača Širokog Brijega Luke Menala.

Nije tajna da su nakon transfera Zvonimira Kožulja iz Širokog Brijega u Hajduk prošlog ljeta, a pogotovo nakon što je momčad s Pecare osvojila Kup BiH pod vodstvom Gorana Sablića, na radaru Hajduka bili i Luka Menalo, Stjepan Lončar i Josip Ćorluka. Sva su trojica i jesenas nastavila sa zapaženim igrama u dresu Širokog Brijega, a Luka Menalo pozornost je na sebe skrenuo s devet pogodaka i pet asistencija u jesenskom dijelu sezone, koji je momčad s Pecare završila na četvrtom mjestu, sa šest bodova iza vodećeg Željezničara.

Zima u Kanadi

Široki je tri kola prije kraja jeseni bio vodeća momčad lige, no dva posljednja susreta, protiv Željezničara i Borca, izgubio je primljenim pogocima u sudačkoj nadoknadi, a od Željezničara je ispao i u četvrtfinalu Kupa. Zanimljivo je da na tim utakmicama zbog ozljede nije igrao Menalo, uz još ranije ozlijeđene Dejana Čabraju te Josipa i Dinu Ćorića, što je bio prevelik hendikep za Sablićevu momčad.

Osnovni je cilj Širokog Brijega izboriti plasman u Europu, a trener je Sablić na kraju sezone jasno poručio Upravi da za ispunjenje tog cilja tijekom zime treba pojačati momčad, i to pogotovo u ofenzivnom redu, gdje ni na proljeće neće biti ozlijeđenog Čabraje. Menalo je jedan od ključnih igrača u Sablićevim razmišljanjima i ljetos je upravo na Sablićevu preporuku odgodio odlazak s Pecare.

- Odavno već postoji zanimanje za Menala, neki su se klubovi raspitivali za njega, ali konkretnih ponuda nije bilo. Bez obzira na informacije koje su se javile zadnjih dana, mogu samo kazati da Široki Brijeg nije dobio nikakvu službenu ponudu za njega. Što će dalje biti, ne mogu kazati, no o potencijalnom će transferu, ako ponuda dođe, odlučivati isključivo Upravni odbor kluba. Menalo ima čvrst višegodišnji ugovor s nama i očekujemo ga na početku priprema 8. siječnja kao i ostale igrače. To je sve što zasad mogu reći - kazao je sportski direktor Širokog Brijega Dalibor Šilić.

Gol za TV-špice

Inače, Luka Menalo trenutno je na odmoru u Kanadi kod starijeg brata Pere, koji igra za Croatiju iz Toronta, i trebao bi se vratiti nakon Nove godine.

Trenutačno je više mladih igrača Širokog Brijega “u izlogu”. U prvom su planu Luka Menalo i Stjepan Lončar, koji su zajedno s Amerom Gojakom iz Dinama i Marijanom Ćavarom iz Zrinjskog, kojeg već ove zime želi Maribor, postali nositelji igre U-21 reprezentacije BiH, koja je nakon pobjeda nad Portugalom (3:1) i Walesom (4:0 uz Menalov gol za TV-špice) postala zanimljiva lovcima na talente.

Linker
20. svibanj 2024 14:43