Darko Tomas / CROPIX / CROPIX
LOV NA PRVE BODOVE

MODRI BIG BEN ODBIJA POLOŽITI ORUŽJE UOČI VRUĆEG GOSTOVANJA 'Glavno da smo pobijedili u Zaprešiću, a protiv Seville idemo na glavu'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. studeni 2016. 16:34

Još jedna minimalna pobjeda Modrih, ovaj put u Zaprešiću, bit će brzo zaboravljena. Premda, neke zaključke teško je izbrisati, poput onoga da Dinamo ove sezone vrlo teško prolazi kroz HNL, nema one lakoće, rutine kao ranije.

- Teško dobivamo utakmice, ali bitno je da pobjeđujemo, zar ne? Tako je i s ovim susretom u Zaprešiću, bilo je teško, teren je isto bio težak, ali smo uzeli tri važna boda i nema se tu više što dodati - kaže Filip Benković, jedan od najvažnijih ljudi u ovom Dinamu, mladić koji je ove sezone uzeo status standardnog prvotimca.

Imaju vrhunske igrače

Drugi se mijenjaju, on je, uglavnom, stalna opcija. Stoga, može pričati o idućoj utakmici, slijedi gostovanje u Sevilli, što možemo očekivati od Dinama u Andaluziji na Sanchez Pizjuanu?

- Što bi se trebalo očekivati? Ono što možemo obećati, to je da ćemo dati maksimum, bacati se na glavu, što se ono kaže. I onda ćemo vidjeti što će nam to donijeti, hoće li biti rezultatskog uspjeha.

Football Soccer - Dinamo Zagreb v Sevilla FC - UEFA Champions League Group Stage - Group H - Maksimir stadium - Zagreb, Croatia - 18/10/16. Dinamo Zagreb's Filip Benkovic and Sevilla's Vitolo in action. REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS

Kakav je Sevilla dojam ostavila u prvoj utakmici, u završnici susreta dobili smo dojam da Dinamo donekle može parirati?

- Može se igrati protiv njih, pokazali smo to u tih zadnjih 20 minuta. Pritisnuli smo ih i šteta što na kraju rezultat nije bio bolji. No, svakako, odlična su momčad, zadnje tri godine osvajaju Europsku ligu, u vrhu su španjolskog nogometa, imaju vrhunske igrače. Bez dvojbe, Sevilla je sjajna.

Koji su uopće Dinamovi ciljevi u iduće tri utakmice Lige prvaka, jeste li opterećeni time da morate zabiti neki gol, osvojiti poneki bod?

- Moramo uvijek htjeti nešto napraviti, u svakoj utakmici, želja je uvijek postići više nego prošle sezone. Pokušat ćemo, dati sve od sebe da do kraja poboljšamo dojam, da osvojimo i neki bod. Hoćemo li uspjeti, to ne mogu unaprijed reći.

Zagreb, 290716. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 3. kola MAXtv Prva liga, prvenstvena utakmica izmedju GNK Dinama i NK Slaven Belupa.
Na fotografiji: Filip Benkovic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX
Benković slavi izjednačujući gol

Kako igrati protiv Seville, kako se oduprijeti, pogotovo na njezinu travnjaku?

- Najvažnije je biti koncentriran svih 90 minuta, da ne radimo glupe greške. A što se taktike tiče, to je trenerova domena, on će nam prezentirati ideju, na nama je samo da je provedemo.

Kako funkcionira Dinamova obrana, s obzirom na stalne promjene. Protiv Seville ste igrali s trojicom stopera. Je li se teško prešaltavati i uigravati kad se stalno mijenja sastav, pa i sustav?

Filip Benković
Srdjan Vrancic / Hanza Media / Srdjan Vrancic / Hanza Media

Mi smo glavni u HNL-u

- Opet kažem, nije na meni da govorim o taktici. Štogod trener zamisli, mi ćemo provesti.

Vratimo se malo Sevilli. Ove godine prijeti negativan rekord u Ligi prvaka, stvara li to momčadi dodatan pritisak?

- Iskreno, mi uopće ne razmišljamo na taj način, o bilo kakvom negativnom rekordu. Maksimalno smo pozitivni, idemo u Sevillu sa željom da tamo nešto napravimo, uopće ne gledamo tu utakmicu kao susret nakon kojega bismo mogli imati još negativniji omjer, nego kao šansu za dobru utakmicu.

Za kraj opet malo o HNL-u. Ipak je to glavna preokupacija ove sezone.

- A ništa, bez obzira kolika bila Rijekina prednost, mi moramo pokazati tko je glavni klub, vjerujem da ćemo uskoro doći na mjesto kojemu pripadamo.

Linker
30. travanj 2024 23:28