Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
14. KOLO

VIDEO, FOTO: MODRI NOKAUTIRALI DIVA IZ PREDGRAĐA Pogledajte trenutak genijalnosti kojim su Dinamovci nastavili puhati za vratom Rijeci

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 29. listopad 2016. 10:19

INTER - DINAMO 0:1 (Ćorić 9')

ZAPREŠIĆ. Stadion ŠRC Zaprešić. Gledatelja 2000. Sudac Tihomir Pejic (D.Miholjac). Pomoćnici: Rođak-Karšić (Podravske Sesvete) i Šarić (Županja). Četvrti sudac Jović. Delegat Podnar (Gospić).

INTER: Čović - Bosec, Filipović, Komorski, Mesfin - Šarić (od 70. Brlečić), Šoljić - Blažević, Puljić, Ottochian (od 67. Čeliković) - Kolar (od 77. Mamut). Trener Samir Toplak.

DINAMO: Livaković - Matel, Sigali, Benković, Pivarić - Machado, Pavičić - Soudani (od 83. Schildenfeld), Ćorić (od 54. Knežević), Fernandes - Henriquez (od 60. Šitum). Trener Ivajlo Petev.

Žuti kartoni: Ottochian (65)
Crveni kartoni:

---------------------------------------------------

Da kojim slučajem niste gledali utakmicu, pomislili biste da je Dinamo rano došao u vodstvo i rutinirano držao prednost sve do kraja utakmice. Međutim, bila bi to velika obmana. Jer, Modri su samo srećom prošli neokrznuto kroz Predgrađe. Bila je to, naime, najbolja predstava Toplakove momčadi ove sezone, prepuna želje, agresije, discipline i ideje. Bila je to, realno, partija koja je Interu trebala i morala donijeti barem (!) bod, jer ruku na srce, Inter je u velikom dijelu susreta bio barem ravnopravna, ako ne i bolja momčad.

Dinamov 'meki trbuh' na 20 - 40 metara otvarao je silne koridore Žutima koji su ih rado i korisno koristili, međutim, u završnici je nedostajalo efikasnost, kreacije, ali i - kvalitete. Da je osim Puljića, koji je u 30. minuti fantastično, sa 25 metara iskosa, jednu loptu iz prve volejem teledirigirano poslao u - drugu vratnicu, u redovima domaćina bilo barem još jednog raspoloženog igrača, Toplakovi igrači slavili bi zasluženu senzaciju. Ovako, opet su nezasluženo morali slaviti poraz, jer...

- Bili smo jako dobri...

Jest, svakako, no na kraju rečenice, pa i utakmice stoji za Inter taj prokleti - ali...
Dinamo je naime na početku iskoristio neobjašnjivi gaf domaće obrane, koja se okrenula nakon prekrašaja, pa je Machado mirno njima u leđa gurnuo loptu odluke, a onda je prilično visio, premda je, da se ne lažemo, preko Henriqueza u 35. (stativa), pa i Šituma u 65. (promašio sa šest metara), mogao riješiti utakmicu. No bila je to još jedna slaba partija Modrih, koji su s obzirom na kadar, ipak trebali izgledati uvjerljivije. A nisu. Bili su bolji nego u Bjelovaru, OK, ali opet, ovo je Inter, a ne niželigaški suparnik koji igra utakmicu života. Na kraju, Dinamo može komotno slaviti nova tri boda na kontu kojim su stvorili pritisak na Rijeku uoči Lokomotive, ali da su izgledali kao momčad koja zaslužuje epitete vrijedne borbe s odličnim Fiumanima - sigurno nisu. Dugo, predugo traje Dinamov problem obrane, kojoj i individualnom kvalitetom inferiorni Inter stvara mnogo previše prilika u završnici igrališta.

A one se manifestiraju momčadskim pristupom, kojeg Dinamo i dalje nema. Jučer su Žuti u tom segmentu igre izgledali bitno bolje, što će dokazati i statistika na poluvremenu (6:6 u udarcima na gol), ali i kraju dvoboja. Konačno, kada analizirate pojedinačne prezentacije, Inter je imao Filipovića, Mesfina, naravno Puljića i u prvom dijelu Šoljića. Dinamo je imao Machada, Ćorića, na trenutke Soudanija i - Livakovića. I to dovoljno govori kakvoj smo utakmici jučer svjedočili. Konačno, kao najupečatljiviji trenutak duela malog Intera s velikim Dinamom gordo stoji: u 83. minuti Petev je umjesto Soudanija u igru uveo - Schildenfelda.

Napadača za stopera. U srazu prvaka s liluptancem. Sa sjajnim dekorom, odličnim travnjakom, idealnim travnjakom... baš zato priča nema nikakvih elemenata alibija. A opet, na kraju dana, na semaforu kojeg je tužni Interov junak Gulić dugo gledao, stajalo je Domaći - Gosti 0:1.
- Ovaj Dinamo ne melje, to je naša prilika - pričao nam je Toplak u trenucima osame. - To napokon moramo iskoristiti, zaslužili smo veliki skalp.

Na račun jučerašnje utakmice definitivno jesu, no završnica. ali vjerojatno i kompleks manje momčadi na kraju je ipak presudio suparnika. Gotovo deset prilika nanizali su pred modrim vratima, prijetili, no Livaković i manjak sreće presudili su konačnom pobjedniku. Opet, kao i dosta puta u zadnje dvije sezone, Inter je bio blizu, ali je na kraju ostao dovoljno daleko. Opet, kao mnogo puta ove sezone, Inter je ovisio samo o Puljiću...

Teče danas 4.445 dan od povijesnog trijumfa, od zadnje pobjede Intera nad Dinamom, od ludila koje je treslo Zaprešić. Trijumfa koji će i dalje na trofejnom zidu Žutih stajati kao sjećanje. Do neke nove prilike, Žuti. Nažalost...

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
03. svibanj 2024 07:46