Kai Pfaffenbach / REUTERS
KRIVA PERCEPCIJA

MODRIĆ, MANDŽUKIĆ I DRUŠTVO IMAT ĆE PUNE RUKE POSLA Ma kakvi ribari, vodoinstalateri i zubari!? Vikinzi s Islanda su pravi nogometni profesionalci

Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 07. studeni 2016. 20:30

U našoj javnosti na islandski nogomet gleda se pomalo bahato. Kao i obično kada se radi o nekoj maloj nogometnoj naciji govorimo ribarima, vodinstalaterima, zubarima... No, islandski nogometaši daleko su od amatera.

Doduše, na Islandu je posve normalno imati dva zanimanja. I izbornik Hallgrímsson bio je zubar dok je vodio ženske ekipe, ali otkako je ušao u reprezentaciju to je njegov jedini posao.

Skoro svi islandski nogometaši nastupaju u stranim ligama i za život zarađuju igrajući nogomet. Amaterizam je davno nestao iz islandskog nogometa, dapače, Islanđani mu pristupaju vrlo ozbiljno.

NICE, FRANCE - JUNE 27: Raheem Sterling of England and Birkir Saevarsson of Iceland compete for the ball during the UEFA EURO 2016 round of 16 match between England and Iceland at Allianz Riviera Stadium on June 27, 2016 in Nice, France.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
Alex Livesey/Getty Images
Island protiv Engleske

Izgradili su sedam zatvorenih nogometnih terena, grijanih i osposobljenih za utakmice i treninge kroz cijelu godinu. Rezultat toga svega je vidljiv.

Linker
06. svibanj 2024 01:18