Mike Hewitt/Getty Images
LIGA PRVAKA U KOCKICAMA

NA POMOLU SENZACIONALNI USPJEH HRVATSKE Prava rijetkost: Pa, tko se još time može pohvaliti? Samo Brazilci...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. travanj 2017. 11:00

Prve četvrtfinalne utakmice nogometne Lige prvaka dale su smjernice o polufinalistima i uspiju li momčadi koje su u prvim utakmicama došle do prednosti istu i zadržati, Hrvatska će imati predstavnika u jednom od sva četiri polufinalista. Koliki je to raritet govori i podatak da osim Hrvatske to neće imati nijedna druga svjetska nacija osim Brazila.

Naime, Juventus, Monaco i Real napravili su što uvjerljivim (Juveova 3:0 pobjeda protiv Bracelone), što gostujućim pobjedama (Realova 2:1 protiv Bayerna i Monacova 3:2 protiv Borussije) ogromne korake ka polufinalu, dok je Atletico nakon domaćih 1:0 protiv Leicestera favorit uoči uzvrata u Engleskoj.

Dakle, Hrvatsku bi u polufinalu trebali predstavljati Mario Mandžukić u Juventusu (Pjaca je ozlijeđen), Luka Modrić i Mateo Kovačić u Realu, Danijel Subašić u Monacu, dok je Šime Vrsaljko prijavljen kod Atletica za drugi dio Lige prvaka, ali zbog ozljede neće moći nastupiti.

Bez obzira na to njegovo se ime vodi na papiru u zapisniku. Od europskih velesila Francuzi recimo nemaju predstavnika u Juventusu, Argentinci i Talijani u Realu, Nijemci u Monacu i Atleticu, a Portugalci i Urugvajci u Juventusu.

Primjerice da Barcelona uspije ponoviti senzacionalni pothvat iz osmine finala kada je preokrenula 0:4 protiv PSG-a Hrvatska bi opet umjesto Mandžukića, odnosno Pjace imala 'četvrtog' predstavnika u Ivanu Rakitiću.

Impresivno.

Linker
16. svibanj 2024 13:04