SAŠA PAVLIČIĆ-BEKIĆ ZA SN

NA SUROV NAČIN POSTAO 'ZVIJEZDA' U HRVATSKOJ 'Prijete meni i mojoj obitelji, na nekim portalima su, sramotno, objavljeni moji brojevi telefona...'

SAŠA PAVLIČIĆ-BEKIĆ ZA SN Disciplinski sudac HNS-a proživljava pravu dramu nakon izrečenih kazni Hajduku i Franku Andrijaševiću
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. studeni 2016. 12:50

Puno su reakcija izazvale kazne koje je Saša Pavličić-Bekić, disciplinski sudac HNS-a, odrapio Hajduku i Rijekinu igraču Franku Andrijaševiću. Odmah su krenule salve uvreda na njegov račun, prijetnje njemu, čak i obitelji. Po raznim portalima i društvenim mrežama, svjedočili smo, mogu se pročitati razne poruke, poput “ni tebi čakija ne gine” i “dođi u Stobreč na ručak”... s jasnim aluzijama.

- Na nekim portalima su, sramotno, objavljeni moji brojevi telefona, a ta je histerija izazvala to da i moja maloljetna kći prima poruke u kojima joj se prijeti - javio se jučer Saša Pavličić-Bekić, koji je tako na surov način postao “zvijezda”.

Od 300 odluka 5 žalbi

Iako u nogometu presuđuje već više godina, nikad njegove odluke nisu bile sporne.

- Kao predsjednik Disciplinske komisije HNS-a u dvije i pol godine i sad kao disciplinski sudac Prve HNL od 300 odluka koje sam donio, dosad sam imao samo pet žalbi. Od kojih su samo dvije uvažene. Zašto to nitko ne honorira, kao i to što sam dolazio i kao gost na Poljud, imao korektne odnose s Hajdukom. Nikad ne kalkuliram, to sam više puta dokazao, uostalom, kaznio sam bio i Alojzija Šuprahu, mojeg nadređenog u HNS-u i predsjednika Županijskog saveza, zbog napada na Hajdukova predsjednika Brbića, najvećom kaznom u povijesti HNS-a, s 27 tisuća kuna. Tako sam nedavno kaznio i Vešovića zbog incidenta u Vinkovcima novčanom, a ne mandatnom kaznom, pa je mogao igrati protiv Dinama. Nisam nikad kalkulirao i neću ni nadalje. Prvi put donesem odluku koja nekome ne paše i odmah me ovako gade.

Iznosi se prljavo rublje, izvlače razni zaključci, pa se disciplinskom sucu zamjera što je deklarirani dinamovac, što je i na društvenim mrežama to jasno i glasno komunicirao.

- Ti neki statusi i komentari su uglavnom iz 2012. kad još nisam bio u HNS-u, a opet kažem, kako nikad prije nikome nije smetalo jesam li dinamovac? U Arbitražni sud birali su me uvijek svi klubovi, pa i Hajduk i Rijeka, nikad nitko nije tražio moje izuzeće. U svakom slučaju, nisu u redu takve reakcije, a posebno apeliram i molim da se moja djeca i obitelj izuzmu iz svega toga.

A ni ovoga puta Hajduk se nije žalio na odluku Saše Pavličića-Bekića, uostalom, odluke o kazni Hajduku iz 13. i 14. kola postale su pravomoćne, tamo je jasno pisalo da će iduća upotreba pirotehnike ili poziva na nasilje biti kažnjeni pražnjenjem tribine. Zapravo, nema tu previše dvojbi.

- Kad klub podnese zahtjev za licencu, onda prihvaća sve propise HNS-a pa i Disciplinski pravilnik, po kojemu radim. Kako to da nikad nijedan klub, ni UEFA ni HNS, nisu imali primjedbe na moj rad? - pita se Pavličić-Bekić, koji je tri i pol godine radio volonterski, tek od početka 2016. godine radi za novčanu naknadu.

Iako je veća buna nastala zbog Poljuda, dvojbenija je bila odluka o Andrijaševiću. No, i nju je disciplinski sudac objasnio:

- Crveni karton zbog dva žuta kartona je jedna utakmica kazne, direktan crveni zbog faula je dvije utakmice. Također, dvije se obično dosude za vrijeđanje suca u afektu, kao što je bilo u “slučaju Kolar”, a ovo nije bio afekt. Igrači Rijeke krenuli su se rukovati sa sucem, a tada je Andrijašević rekao to što jest. To je po meni prekršaj koji zaslužuje tri utakmice - rekao je disciplinski sudac.

Presude po Pravilniku

Iza njega je doista već puno odluka na koje nije bilo prigovora, lani je zbog sličnog prekršaja kao što je ovaj Andrijaševićev kaznio Cibalijina trenera Mršića s dvije utakmice kazne u samoj završnici prvenstva.

- Ako me Hajduk pozove kao gosta, naravno, doći ću na Poljud, zašto ne? Kao i na svaki drugi stadion u državi. Meni je savjest čista, nikad ne kalkuliram i presuđujem po Pravilniku.

Linker
05. svibanj 2024 22:46