Savo Milošević

 KEREM KOCALAR Anadolu Agency Via Afp
ČEKA SE POTVRDA

BiH dobila trećeg izbornika u godinu dana, na klupu sjeda bivši srpski reprezentativac

Sa sobom dovodi dva suradnika, a jedan će sigurno biti Nenad Cvetković
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 27. rujan 2023. 13:52

Nakon bivšeg legendarnog napadača reprezentaciju Bosne i Hercegovine preuzet će drugi bivši legendarni napadač. Mehi Kodri drugi mandat na klupi BiH trajao je kraće čak i od onog prvog, kada je 2008. dobio otkaz nakon nešto više od tri mjeseca. Sada je otkaz dobio nakon samo dvije utakmice i rekordnih 49 dana.

Sada će nezahvalni posao opterećen nerealnim očekivanjima navijača i odnosom s prevrtljivim tronacionalnim Savezom preuzeti Savo Milošević. Bivši nogometaš koji se proslavio predstavljajući SR Jugoslaviju i Srbiju, a koji je zapravo rođen u BiH, odnosno u Bijeljini, postat će, najvjerojatnije u petak, 14. trener koji će voditi BiH u ulozi izbornika, ne računajući privremene "vršitelje dužnosti" i one koji su izbornici bili dva puta.

Milošević će ujedno postati treći izbornik u istoj godini, što se nije dogodilo ni u vrijeme najvećih previranja u Savezu, a što samo govori u kakvom je stanju reprezentacija BiH. Bivšeg trenera Partizana i Olimpije, koji je ovog mjeseca napunio 50 godina, na klupu reprezentacije zasad su "posjeli" samo mediji, a to tek treba potvrditi tijelo koje se zove Odbor za hitnost NS-a BiH.

Njega čine predsjednik, dva potpredsjednika i tri člana, svaki iz jednog naroda. Ipak, ako je istina što tvrde BiH mediji da je Milošević želja predsjednika Vice Zeljkovića, onda je glasanje Odbora samo formalnost, odnosno bit će potvrđena želja trenutno najmoćnijeg nogometnog dužnosnika u državi. Već se zna i da Milošević sa sobom dovodi dva suradnika, a jedan će sigurno biti Nenad Cvetković, njegov pomoćnik iz beogradskog Partizana i ljubljanske Olimpije.

S obzirom na to da su njegovi prethodnici Faruk Hadžibegić i Kodro doveli BiH do toga da kroz kvalifikacije više ne može otići na Euro, Milošević će barem dobiti vremena, odnosno pripremiti reprezentaciju za nastup u dodatnim kvalifikacijama, koje su već osigurane. Debitirat će u listopadu protiv Lihtenštajna.

Linker
20. svibanj 2024 05:04