GIUSEPPE CACACE/Afp
NE DOLAZI U OBZIR

Otkriveno koju momčad Guardiola sigurno nikad neće voditi: ‘To bi izazvalo nepotreban sukob‘

Premda ga zanima vođenje reprezentacije, Pep sigurno neće biti u kombinacijama Španjolskog saveza
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 27. prosinac 2023. 15:12

Marti Perarnau, biograf Pepa Guardiole, u novom je intervjuu odbacio mogućnost da 52-godišnji trener ikad preuzme klupu španjolske nogometne reprezentacije.

Guardiola s Manchester Cityjem ima potpisan ugovor do 2025. godine te se već naveliko nagađa gdje bi mogao nastaviti karijeru. Nakon Barcelona, Bayerna i Cityja mnogi ga vide na klupi reprezentacije. I sam je Guardiola 2021. godine natuknuo tu mogućnost.

- Sljedeći korak mogao bi biti treniranje reprezentacije, budem li imao priliku. Moram se odmoriti nakon Cityja. Možda će to biti put koji izaberem. Volio bih biti izbornik na Euru, Copa Americi ili Svjetskom prvenstvu - rekao je tada.

image
- Afp

Perarnaua, koji se Guardiolinom karijerom bavi već više od deset godina, a o njemu je napisao i tri knjige, za Marcu je tu mogućnost opovrgnuo.

- Ne mislim da postoji sportski razlog zašto Guardiola ne može trenirati španjolsku reprezentaciju, ali postoje društveni. I to nekoliko društvenih razloga - rekao je Perarnau.

Glavni razlog tomu moglo bi biti Guardiolino stajalište vezano uz neovisnost Katalonije. Poznato je da se 2018. Guardiola susreo sa zatvorenim političkim čelnicima koji se zalažu za neovisnost u zatvoru Lledoners u blizini Barcelone. Ranije te godine Savez ga je kaznio s 20.000 funti zbog nošenja žute vrpce u znak prosvjeda protiv njihovog zatvaranja.

- Značajan dio Španjolaca misli drugačije od Pepa i zato postoji velika prepreka, ali to je nešto društveno. Ne mislim da je to politički. Mislim da nikada ne bi mogao ni ući u planove Španjolskog saveza, iz istog razloga. To bi izazvalo nepotreban sukob za obje strane. Zašto biste htjeli upasti u tu zbrku? - zaključio je Perarnau.

Linker
28. travanj 2024 14:46