Mislav Oršić
 VLADO KOS/CROPIX
KOMENTAR NA GOL SEZONE

Da su bili produžeci, igralo bi se po mraku! Pošteni Oršić sve priznao: Otišla mi je previsoko...‘

‘Očekivao sam ubačaj na prvu stativu, htio razgrnuti igrače i izbaciti loptu‘, kaže BSK-ov vratar.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. listopad 2021. 18:55

Gol koji se rijetko viđa, definitivno. Svojoj kolekciji sjajnih pogodaka Mislav Oršić pridodao je i ovaj. Dugo nije zabio eurogol, još od Tottenhama nije pogodio tako efektno, a ovo što je zabio u Bijelom Brdu, zabija se, što se kaže, jednom ili nijednom u karijeri. Direktno iz kornera, za pobjedu. Teško je ponoviti, u svakom slučaju.

- Ušli smo jako dobro u utakmicu, bili smo motivirani, znali smo da bismo mogli imati problema, ako se domaćin razmaše. Dogodio nam se taj "blackout", iako smo dobro ušli u susret u kontrolirali utakmicu. Ne smijemo si dopustiti više takvo što, jer nam jači protivnik neće dati da se vratimo. Izvukli smo na kraju maksimum iz ovoga, najbitnije da smo prošli - rekao je zadovoljni i nasmijani Oršić, primajući čestitke za taj neobičan pogodak.

Pogodak Oršića za 2:3 u Bijelom Brdu pogledajte u nastavku

- Rijedak gol? Ne znam što bih rekao, uvježbavali smo na treninzima centaršut na prvu stativu, otišla mi je previsoko i završila u golu - priznao je Oršić.

BSK-ova vratara neki su nakon utakmice zezali da nije baš trebao pustiti gol Dinamu.

- Ma, to je napravio zato što nemamo reflektore, a pada mrak, zamislite da su bili produžeci i penali, igralo bi se po mraku - dobacio je netko od onih zadnjih koji su ostali uz teren BSK-ova igrališta.

A što kaže sam vratar, Ilija Đilas.

- Ha, očekivao sam ubačaj na prvu stativu i da razgrnem igrače i izbacim loptu. Nisam mislio da će ovako završiti - rekao je BSK-ov vratar.

IZVJEŠTAJ I POGOTKE S UTAKMICE BSK - DINAMO POGLEDAJTE OVDJE

Sigurno će ga idućih dana mnogi pitati kako se to dogodilo, zašto nije stajao ovako ili onako, ali, na kraju bit će i on dio jednog trenutka koji će se u Bijelom Brdu, ali i generalno u nogometnim krugovima prepričavati dosta dugo. Oršiću je to bio šesti gol u Kupu u Dinamovom dresu, sad se i on može pohvaliti da je zabio u sva tri natjecanja ove sezone. Možda je neke iznenadilo što je uopće igrao u Bijelom Brdu, što ga nije Krznar odmarao, ali Oršić jest takav, kad god je spreman i zdrav, čak i kad nije potpuno fit, on igra i želi igrati. Zabio je Rapidu, sad BSK-u, možda ga krene u seriji... A neki će zaključiti da je tim golom spasio i Damira Krznara, iako, ne možemo znati što bi bilo da je završilo drugačije. U svakom slučaju, s pobjedom se lakše diše, pa taj Oršićev pogodak nije bio samo lijep i neobičan već i bitan. Dinamo je prošao dalje golom iz kornera, možda takav detalj okrene sezonu u pozitivnom smjeru!

Linker
17. lipanj 2024 23:57