BSK Bijelo Brdo - Dinamo
 VLADO KOS/CROPIX
DRAMA U BIJELOM BRDU

Čudesan gol i utakmica! Pogledajte kako je Oršić maestralno zabio iz kornera i spriječio senzaciju godine

Dinamo je s 3:2 slavio kod BSK iz Bijelog Brda, dok je Gorica sa 2:0 pobijedila Mladost Ždralove
Piše: Dražen Lekšan/Sportske novostiObjavljeno: 27. listopad 2021. 17:19

BSK BIJELO BRDO - DINAMO 2:3 (Gbane 33', Čikvar 35' / Gojak 2', Andrić 40', Oršić 71')

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Gledatelja: 1.500. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Pomoćnici: Crnčić i Mihalj. Četvrti sudac: Antunović. Delegat: Pandža.

BSK: Đilas - Dobrijević, Gačić, Majtanić - Periša, Gbane (od 68. I. Mihaljević), M. Mišić, Župan (od 85. Bolano) - Ilić (od 77. Bernobić) - Čikvar (od 77. Lozić), Šimičić (od 68. Kraljević). Trener: Tomislav Steinbrückner

DINAMO: Zagorac - Ristovski (od 75. Moharrami), Lauritsen, Dilaver, Leovac (od 63. Moubandje) - Gojak (od 63. Tolić), Bulat (od 89. J. Mišić), Ivanušec - Špikić (od 75. Baturina), Andrić, Oršić. Trener: Damir Krznar

ŽUTI KARTONI: Župan (61), Baturina (90)

Pogledajte sve golove s dvoboja:

0:1 Gojak


1:1 Gbane


2:1 Čikvar


2:2 Andrić


2:3 Oršić

Na kraju logičan, odnosno očekivan epilog iako su Bjelobrđani pružili dostojan otpor favoriziranim i kvalitetnijim Zagrepčanima kod kojih je, ponajprije, presudila indivudualna kvaliteta Ivanušeca i Oršića čiji je bljesak u nastavku odlučio putnika u sljedeći natjecateljski krug.

Nakon 60-ak sekundi igre, impresionirani atmosferom i protivnikom, domaći su bili u zaostatku ne snalazeći se pred svojim vratima kada je slijeva Ivanušec dubinski ubacio slobodni udarac kojeg je netko od plavih glavom prenio na drugu stranu gdje je utrčao Gojak i iz blizine svladao Đilasa - 0:1. Zagrepčani su nastavili opsjedati bjelobrdska vrata koja su ponovno bila ugrožena u 16. minuti kada je Andrić iz obećavajuće pozicije sa 16 metara šutirao, a uklizavanjem ga blokirao Gačić. Najava popuštanja gostujućeg pritiska stigla je u 21. minuti kada je u prvom posjetu protivničkoj polovini terena Ilić slijeva šutirao u naručje Zagorca. Slično kao Čikvar šest minuta kasnije da bi potom sve hrabriji Bjelobrđani to u 33. minuti i materijalizirali. Iz desnog je kuta Matija Mišić ubacio na peterac gdje je najviše skočio Bjelokošćanin Gbane i glavom skrenuo loptu u mrežu - 1:1.

Minutu potom na drugoj je strani s 25 metara Bulat ciljao lijevi donji kut kamo se bacio Đilas i spriječio pogodak. Tako omogućujući suigračima, odmah potom, poentiranje na drugoj strani nakon što je Šimičić dubinski tražio Čikvara prije kojeg je do lopte došao Zagorac i promašio ju tako da napadaču BSK-a zatim nije bilo teško ubaciti ju u praznu mrežu - 1:2. Modri su se potom trgli i ponovno prenijeli zbivanja pred domaća vrata koja su u 38. minuti bila ozbiljnije ugrožena. Slijeva je prošao Leovac i centrirao na glavu Gojaka čiji je udarac zaustavila greda. Dvije minute kasnije Zagrepčani su, ipak, uspjeli izjednačiti nakon što je Ivanušec dugo držao loptu u protivničkom 16-ercu te zatim slijeva centrirao i pronašao Andrića koji je svladao Đilasa - 2:2. Domaći su, međutim, na odmor mogli s prednošću, ali je volej Periše zdesna, s desetak metara, Špikić blokirao te onemogućio prolaz lopte u suprotni kut.

U nastavak su oba trenera krenula s početnim sastavima od kojih je očekivano gostujući bio aktivniji. Bez, međutim, pravih prijetnji do 57. minuti kada je Bulat ubacio iz desnog kuta, a pred vratima skočio Gojak i prebacio ih. Dvije minute potom Ivanušec je prošao po lijevoj strani i prizemno zavrnuo pred vrata gdje je ispred plavih u zadnji tren intervenirao Gačić. Kada su domaći već uspjeli amortizirati nasrtaje modrih zbio se u 71. minuti ključni jučerašnji trenutak. Gosti su izborili udarac iz lijevog kuta odakle je Oršić oštro desnom nogom centrirao na drugu vratnicu gdje je lopta udarena efeom završila iza iznenađenog Đilasa i oko 1.500 gledatelja - 2:3. Zagrepčani su potom kontrolirali igru koju domaći nisu bili više u stanju preokrenuti, ali su u 86. minuti mogli susret odvesti u produžetke. Kapetanu BSK-a Mišiću lopta je tada na 16 metara došla na njegovu ljevicu, a udarac je otišao nekoliko centimetara pokraj lijeve vratnice za uzdah gledatelja i zaključenje jedne lijepe i ugodne predstave u Bijelom Brdu s povijesnim predznakom.


PRIJENOS UŽIVO:

90+3 - Kraj! Dinamo je s dosta muke ipak pobijedio BSK i prošao dalje u Kupu! U drugoj utakmici igranog od 15 Gorica je s 2:0 slavila kod Mladosti iz Ždralova.

90+2 - Požutio je Baturina (Dinamo).

90 - Igrat će se još tri minute sučeve nadoknade vremena.

89 - Izlazi Marko Bulat, a ulazi Josip Mišić (Dinamo). Tako će Josip odigrati protiv brata Matije koji je na suprotnoj strani od prve minute.

82 - Izašao je Župan, ušao Bolano (BSK).

76 - Mijenja sada i BSK. Iz igre su izašli Ilić i Čivkar, a u igri su Bernobić i Lozić.

75 - Nova dvostruka promjena kod Dinama. Izašli su Ristovski i Špikić, a ušli Moharrami i Baturina.

71 - GOOOL! Zabio je Oršić, a o njegovom golu će se još dugo pričati. Napadač Dinama je zabio direktno iz kornera!

68 - Dvostruka promjena kod domaćeg sastava. Izlaze Gbane, Šimičić, a u igri su Mihaljević i Kraljević.

65 - Dinamo je sve nervozniji. Modri nemaju ideje kako probiti za sada koncentriranu obranu sjajnog drugoligaša.

63 - Trener Dinama Damir Krznar je svjestan da mora nešto mijenjati. Izašli su Leovac i Gojak, a ušli Moubandje i Tolić.

61 - Župan (BSK) je dobio prvi žuti karton na utakmici.

55 - Nema novih uzbuđenja. Dinamo je opreznije krenuo u drugi dio, a domaćin čeka priliku iz kontre.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

45 - Završio je prvi dio. U Bijelom Brdu je 2:2.

40 - GOOOL! Sada je ipak zabio Andrić. Srpski napadač je izjednačio prsima nakon ubačaja Ivanušeca!

38 - Andrić je sada gađao glavom, ali pogodio je gredu.

35 - GOOOL! Zabio je sada Čikvar i okrenuo rezultat u korist domaćina. Ponovno je zaplivao Zagorac i izletio sa svog gola, a njegovu grešku iskoristio je Čikvar i zabio za 2:1!

35 - Opalio je sada Bulat, ali njegov odličan udarac još bolje brani domaći vratar Đilas.

33 - GOOOL! Šok za Dinamo! Domaćin je izjednačio nakon kornera! Gbane je nadskočio Lauritsena i Zagorca koji je krivo procijenio situaciju i zabio za izjednačenje!

image
BSK Bijelo Brdo - Dinamo







VLADO KOS/CROPIX Cropix

27 - Probao je sada domaći sastav. Čikvar je opalio izvan šesnaesterca, ali Zagorac to bez problema hvata.

20 - Čuje se pjesma s tribina u Bijelom Brdu, ali na terenu nema previše uzbuđenja. Nakon Gojakovog ranog gola nismo vidjeli opasnu situaciju ni na jednoj strani. Mreže miruju i na susretu Gorice i Mladosti Ždralova.

10 - Nakon gola se malo smirila situacija, a Dinamo je očekivano dominantnija ekipa.

4 - Golman Bijelog Brda Đilas se ozlijedio kod pogotka Gojaka, ali nakon dvije minute se ustao i izgleda da će moći nastaviti susret.

2 - GOOOL! Dinamo vodi već nakon dvije minute igre. Gojak se najbolje snašao nakon gužve koja je nastala nakon ubačaja i zabio za rano vodstvo Modrih!

image
BSK Bijelo Brdo - Dinamo







VLADO KOS/CROPIX Cropix

1 - Počeo je susret u Bijelom Brdu!

14:05 - Poznati su sastavi za okršaj BSK Bijelog Brda i Dinama. Hrvatski prvak izveo je prilično jaku postavu za ovu utakmicu...


Linker
11. travanj 2024 17:07