Ian MacNicol / Getty Images
PREPUN MOTIVA

IZGUBLJENI VATRENI POSTAO TOP PRIČA ŠKOTSKE Svi smo ga 'pokopali', a on se vraća jači nego ikad

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 27. srpanj 2016. 23:26

Niko Kranjčar nije uspio zaokupirati naslovnice, vijest dana u Škotskoj ipak je bilo ubojstvo 45-godišnjeg Michaela ‘Muska’ O’Hanlona u Stevenstonu. Mr. Scotland, bodybuilder, koji je 2014. odslužio sedam mjeseci zatvora zbog dilanja droge, izboden je do smrti blizu svojeg stana. I Ray Wilkins, 59-godišnji bivši engleski reprezentativac i član Rangersa, dobio je jači tretman, tabloidima je zanimljivije što je dokazani alkoholičar dobio četverogodišnju kaznu zbog vožnje u pijanom stanju.

No, zato je novi igrač Rangersa glavna priča sportskih stranica nakon što je u ponedjeljak zabio svojih prvi pogodak u dresu velikana iz Glasgowa.

"Sretan sam kako sve napreduje i siguran sam da ću do početka prvenstva biti u najboljem mogućem stanju, kao i tijekom cijele sezone. Kao momčad odigrali smo neke sjajne stvari i stvorili mnogo šansi. Dominiramo i moramo biti sretni sa svime što smo dosad napravili, ali ne smijemo poletjeti. Sezona počinje 6. kolovoza i svi smo fokusirani na to."

"Za mene je naš način nogometa upravo onaj kakav bi trebao biti. Sretan sam što sam došao u ovaj klub i nadam se da nas čeka nezaboravna sezona. Imamo kvalitetu za to, no moramo napredovati i dokazivati se na svakom treningu, što sam uvjeren da ćemo i napraviti. Ovdje je sjajna skupina momaka, sjajan stručni stožer, fantastičan klub sa sjajnim navijačima. Imamo bazu za vraćanje Rangersa gdje i pripadaju", rekao je Kranjčar nakon svog debitantskog pogotka za klub s Ibroxa.

Rangersi su nastavili svoj uspješni put u Liga kupu i nastavili se bildati samopouzdanjem. Dobili su u tom natjecanju i četvrtu utakmicu u deset dana, a nakon što su trećeligaša Stranraer dobili sa 3:0, ukupna im je gol-razlika 10:0.

Kranjčar je na poziciji desnog veznog u formaciji 4-3-3 odigrao svoju četvrtu utakmicu u novom dresu i prvi put odradio svih 90 minuta. Nakon dva gola Martina Waghorna u 53. minuti potvrdio je pobjedu svojim prvim golom za Rangerse krasnim udarcem s ruba kaznenog prostora.

“Zabio je sjajan pogodak i tijekom cijele utakmice pokazivao klasu”, opisna je ocjena Kranjčaru u Daily Recordu, koji mu je dao najvišu ocjenu 8 kao i Waghornu te Barryju McKayu. Skoro 30.000 gledatelja bilo je na Ibroxu i navijači Rangersa vrlo su zadovoljni onim što je Kranjčar prikazao. Naravno, dvoboj s trećeligašem ne može biti pravo mjerilo, no čini se da je u solidnom fizičkom stanju.

No, protiv Stranraera je Kranjčar osjetio sve čari škotskog nogometa na koji će se morati brzo priviknuti. Nisu ga momci iz Stranraera nimalo štedjeli, dobio je niz udaraca i propisno istučen okončao dvoboj. Menadžer Gersa Mark Warburton bio je posebno ljutit nakon bezobzirnog starta s leđa Thomsona zbog kojeg je u 79. minuti dobio žuti karton.

- Bio je to ružan start, no dignuo se i sve je, da kucnem o drvo, u redu. Ne možeš igrati za Hrvatsku 80 puta, a da se nisi sposoban brinuti za sebe. Niko je bio dobar, izdržao je svih 90 minuta, iako se umorio nakon 75. No, radi na tome - rekao je Warburton.

Linker
02. svibanj 2024 00:42