RONALD GORSIC Cropix
POTPUNO LUDILO

Neviđeno čudo i nestvaran rezultat u Zagrebu! Dinamo primio devet golova, a imao je zicer za senzaciju godine

Nakon sjajnog nastupa u utorak i pobjede 8:1, Futsal Dinamo je večer poslije odigrao - nešto neviđeno
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 25. listopad 2023. 20:45

FUTSAL DINAMO - LUBAWA 7:9 (3:8)

STRIJELCI: 0:1 – Postružin (1, a.g.), 0:2 – Raszkowski (1), 0:3 - Raszkowski (1), 0:4 – Claudinho (2), 0:5 – Claudinho (6), 0:6 – Kriezel (11), 1:6 – Postružin (13), 2:6 – Postružin (16), 2:7 – Lemos (17), 3:7 – Perić (19), 3:8 – Jankowski (20), 4:8 – Postružin (29), 5:8 - Čekol (35), 6:8 - Novak (37), 7:8 - Novak (37), 7:9 - Kaniewski (39)

ZAGREB Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja: 3.000. Suci: Stephane Vella (Malta) i Stefan Vrijens (Belgija). Treći sudac: David Urdánoz Apezteguía (Španjolska). Delegat: Natalia Orive (Španjolska)

FUTSAL DINAMO: Piplica, Perić, Postružin, Konsuo, Čekol, Gudasic, Fotak, Pavlić, Mužar, Prgomet, Vučković, Dekanić, Zonjić, Novak. Trener: Matija Đulvat

LUBAWA: Zadroga, Sendlewski, Silva, Kriezel, Raszkowski, Okuniewski, Kaniewski, Lemos, Everton, Mrowiec, Claudinho, Jankowski, Grubalski, Doša. Trener: Dawid Grubalski.

ŽUTI KARTONI: Gudasic (7), Raszkowski (10), Lemos (13), Čekol (19)

CRVENI KARTON: Adrian Lemos

IGRAČ UTAKMICE: Tomasz Kriezel



Ma je li ovo moguće? Je li ovakvo nešto moguće pitali su se apsolutno svi večeras u dvorani Dražena Petrovića. Modri su se nakon šokantnog otvaranja i četiri gola u svojoj mreži nakon samo dvije minute probudili, borili i na kraju kreirali nevjerojatnu priču. Dinamo je pet minuta prije kraja utakmice gubio 8:4, ali lavovskom borbom došao na samo gol zaostatka, a da je bilo sreće, udarac Filipa Novaka minutu i pol prije kraja završio bi u mreži, a ne u stativi. Ali Fortuna se odlučila poigrati. I kad nije htjelo s jedne, jest s druge strane gdje je za 7:9 zabio Kaniewski i zapečatio sudbinu Zagrepčana. Ali momci su zasluženo s terena ispraćeni pljeskom, jer ovakva borba do posljednje minute trebala je biti nagrađena...

image

Igrači Futsal Dinama

RONALD GORSIC Cropix

Nažalost, žuta minuta s početka utakmice usmjerila je tijek događaja u kako je i u najavi ove grupe rečeno, najbitnijoj utakmici za plasman među 16 najboljih u Ligi prvaka. Poraz je gurnuo hrvatskog prvaka u tešku poziciju jer samo prvoplasirana momčad (skupina 5) prolazi dalje, a Dinamo u posljednjoj utakmici grupe protiv Titograda neće ovisiti samo o sebi.

Sve je počelo tako što je Kriezel osvojio duel na svojoj polovici, a onda prošao po sredini i odložio za Silvu da bi loptu potom u vlastitu mrežu ugurao Postružin. Samo dvadeset sekundi Lubawa je nastavila graditi svoju priču. Raszkowski je kompletirao prvi, a ubrzo i drugi uspješan lob i bila je to prava šok terapija kakvoj se nitko nije nadao. Tri gola primio je hrvatski prvak u 59 sekundi!

image

Slavlje igrača Lubawe nakon pogotka

RONALD GORSIC Cropix

Kao da je na teren izašla potpuno druga momčad Lubawe od one protiv Titograda i dočekala Dinamo na krivoj nozi. Za četvrti gol pobrinuo se Claudinho. Đulvat je pozvao minutu predaha, i Dinamo se sabrao, ali Poljaci su vrlo rano imali prednost s kojom mogu diktirati igru. I upravo je to bilo ono što su protivnici zagrebačke momčadi htjeli. Čekali su kontru i dočekali je, Claudinho je jurnuo u protunapad i došao do svog drugog pogotka na utakmici, a samim time povećao i rezultat na 5:0 nakon manje od deset minuta igre.

image

Trener Dinama Matija Đulvat

RONALD GORSIC Cropix

Do kraja prvog poluvremena u redovima Poljaka do gola je stigao i ponajbolji igrač na terenu, Tomasz Kriezel koji je dočekao udarac nakon kornera, ali vrlo brzo dovoljna je bila najstroža kazna koja je samo jače upalila iskru u dvorani koja traje još od prije početka utakmice kad su Boysi započeli skandiranje preminulom Mislavu Vučetiču Kuretu, ikoni navijačke scene i uglednom treneru borilačkih sportova koji je prije tri dana preminuo u snu. Nisu se gasili ni usprkos vrlo teškom udarcu, a zaorilo se kad je Postružin u 13. realizirao deveterac i zabio za 6:1, pa isto ponovio tri minute kasnije za 6:2. Međutim, šteta je bila učinjena u prvoj minuti i teško se vaditi iz takve situacije.

image
RONALD GORSIC Cropix

Zabio je Lemos, pa Perić, a za 8:3 na poluvremenu pobrinuo se Jankowski u posljednjim sekundama prvog poluvremena. Punih osam minuta nismo vidjeli gol u drugom poluvremenu, a onda je za Dinamo iz kaznenog udarca, po treći put na susretu zabio Postružin. I to je samo najavilo ludnicu koja slijedi. Čekol, pa dvaput Novak uz isključenje Lemosa u 34. minuti donijele su dvije minute prije kraja samo gol zaostatka za Dinamo (8:7).

image
RONALD GORSIC Cropix

U ranijem dvoboju Dinamove skupine Orebro je doživjelo novi poraz ovoga puta od Titograda koji je bio bolji rezultatom 7:2 i time i matematički izbacio Šveđane iz bilo kakvih kalkulacija za nastavak natjecanja. Blitzkrieg izvršen dvaju golova Vuletića Titogradu su donijele 2:0 već nakon tri minute, a do kraja prve polovice prednost su povećali Marković i Adžić da bi Erik smanjio na 4:1 prije poluvremena. U nastavku, Luka Vuletić kompletira svoj hattrick, a zabili su još Cimbaljević i Bulatović da bi 7:2 donio Gantzhorn.

Na kraju treba reći kako je i ovo veliki uspjeh za hrvatski futsal što je pokazalo i gromoglasno navijanje tijekom cijele utakmice. Zagrebačka je publika uz Dinamo i kad gubi i kad tuče. Ni Rim nije izgrađen u jedan dan.

image
RONALD GORSIC Cropix
image
RONALD GORSIC Cropix
image
RONALD GORSIC Cropix

Linker
20. ožujak 2024 00:04