SOEREN STACHE Dpa Picture-alliance Via Afp
NE STAJE S KRITIKAMA

Novi napad bivšeg reprezentativca Njemačke na Niku Kovača: ‘Rekao je da mi je karijera gotova‘

U svome podcastu Kruse je otvoreno kritizirao bivšeg hrvatskog izbornika, ali se i ispričao suigraču
Piše: SNObjavljeno: 21. ožujak 2024. 18:29

Prije tjedan dana bivši njemački reprezentativac Max Kruse kritizirao je Niku Kovača, o čemu smo pisali OVDJE. Opisao je karakter svog bivšeg trenera u Wolfsburgu kao "apsolutnu katastrofu", a njegov pristup kao "antisocijalan". Nekadašnji hrvatski izbornik prošle je nedjelje dobio otkaz u spomenutom bundesligašu, a zamijenio ga je 56-godišnji Ralph Hasenhüttl, piše Bild.

Kovač je na posljednjoj konferenciji za novinare komentirao Kruseove izjave:

- To nije dobro. Nije korisno za naše društvo, a ni za mladež.

Bivši šef Wolfsburga Jörg Schmadtke stao je na Kovačevu stranu:

- Imam osjećaj da Max Kruse ima poremećenu percepciju. Činjenica da ljudi poput njega govore o karakteru ostavlja me bespomoćnim.

image

Max Kruse i Niko Kovač

CHRISTIAN SCHROEDTER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Christian Schroedter/imago Sportfotodienst/profimedia

Kruse nije ostao imun na njihove komentare:

- Sad me odjednom svi kritiziraju. Schmadtke se uvlači u polemiku i također to mora komentirati. I Niko Kovač je na svom oproštaju rekao nešto o meni. Kritika im je jednostavno preoštra - izjavio je Kruse u svom podcastu Flatterball.

- Kovač je tada rekao da je moja bundesligaška karijera gotova. Ne trebamo govoriti o karakteru i ljudskim osobinama kad iznosiš takve opaske. I onda još stane pred novinare i kaže da mediji to moraju zaustaviti. On nije dobar uzor mladima. Uvijek treba polaziti od sebe.

U posljednjoj epizodi podcasta bilo je i pomirljivih tonova. Kruse je nedavno otkrio da je u Wolfsburgu u to vrijeme postojala grupa koja je ogovarala Kovača. Nabrajajući pojedina imena, Kruse je spomenuo i Yannicka Gerhardta koji je još uvijek igrač Vukova. To iznošenje prljavoga rublja nije dobro primljeno u klubu. Kruse je potom ublažio taj ispad:

image

Max Kruse

MICHAEL SCHWARTZ Dpa Picture-alliance Via Afp

- Snimio sam glasovnu poruku Yannicku na WhatsAppu i rekao mu da mi nije bila namjera uvaliti ga u nevolje ili ga učiniti lošim. Svatko tko me poznaje zna da to nikada ne bih učinio namjerno. To je bilo potpuno nenamjerno i nije vezano uz njega, jer je on jedini od nas još igrao pod Nikom Kovačem. Ispričao sam mu se i rekao: ‘Nadam se da mu ovo neće stvarati probleme. Ali nije mi odgovorio...‘

A zašto nije? Kruse na to pitanje sam sebi odgovara:

- Ne znam kako to razumjeti. Vjerojatno nije bio posve sretan zbog toga. Ali opet: ‘Yannick, žao mi je i nisam tako mislio. Tvoje se ime tamo ne bi smjelo ni spominjati. Žao mi je zbog Yannicka. Isprika mu ide. No, ne i drugima! - misleći valjda pritom na Kovača.

Linker
26. travanj 2024 08:59