ISTROŠENA MOMČAD

Pobuna protiv Redknappa! Igrači su ogorčeni treninzima, Levy razmišlja o smjeni...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. travanj 2012. 20:12

Zacijelo niti jedan klub, nakon što je od komplimenata za najljepši nogomet postao “rijeka ponornica”, nije prošao bez potresa i rezova. Tottenham djeluje kao maratonac koji je u završnim krugovima natrčao na osamstometraše, izbezumljen i bez šanse. Prst kritike je davno, ali dosta decentno, uperen u Harryja Redknappa.

Manje zato što su mu misli u engleskoj reprezentaciji (hoće li se Tri lava usrećiti?), kad ne odradiš prave pripreme i ne pronađeš formulu na koji način rasporediti snage da ekipa ne uđe istrošena u ključne utakmice, moraš prije ili kasnije podnijeti račune.

Smjena redknappa

Crna serija ruši i rejting igrača, zvijezde Spursa koje su donedavno mediji obasipali lovorikama danas čitaju kritike, a kad otočki tabloidi uzmu maha, znaju biti opako oštri i neugodni. Zato nije pretjerano iznenadila priča Goal.coma da se skupina nogometaša požalila predsjedniku Danielu Levyju na pristup u režiji 65-godišnjeg menadžera.

Ogorčeni profesionalci, čija imena nisu procuirila u javnost, istaknuli su prvom čovjeku kluba da treninzi tijekom tjedna pružaju premalo pripreme za utakmice, da se često događa da vježbaju u 4-5-1 rasporedu, a onda igraju 4-4-2 ili obrnuto, protivniku se ne posvećuje gotovo nikakva pažnja, a kamoli da bi inzistirali na detaljima. Igrači ne osjećaju poboljšanja.

Goal.com navodi da Levy nije ostao hladan na uznemirujuće podatke, razmotrit će smjenu Redknappa na kraju sezone čak i ako ne postane izbornik Engleske, što je malo vjerojatno. Klub je napustio planove da mu ponudi novi četverogodišnji ugovor vrijedan 16 milijuna eura.

Optužbe su konkretne, vjerojatno i utemeljene, iako neki mnoge nezadovoljnike povezuju s istim agentom. No, brojke su jasne, govore da je od 49 utakmica ove sezone u golemoj većini koristio isti kadar, da su Gareth Bale, Luka Modrić, Scott Parker, Kyle Walker, Brad Friedel, Benoit Assou-Ekotto, Younes Kaboul i Adebayor počeli najmanje 28 od 34 susreta u Premier ligi.

Pad u završnici

“Pojedinci su iscrpljeni, njihov standard stoga pada. Ako pogledate Manchester United, Sir Alex Ferguson pedantno održava svježinu čestim rotacijama”, glas je svlačionice.

I Luku Modrića teško je prepoznati, njegov je nogomet danas samo sjena stvarnih mogućnosti. Kad mu završi sezona, dobit će odmor prije nego se uključi u program Slavena Bilića. Niko Kranjčar dugo je bio žrtva nedostatka Redknappova povjerenja u širi fond igrača, a Vedrana Ćorluku poslao je kao višak tijekom zime na posudbu u Bayer (L). Tada se riješio i Pavljučenka, Pienaara i Bassonga.

Redknappu nije prvi put da mu momčad pada za finišu prvenstva. Slučajnosti nema.

Ćorluka: Bojim se da bi ''spursi'' mogli završiti tek šesti



- Menadžer Totenhama Harry Redknapp nije dovoljno rotirao momčad i zbog toga bi Totenham mogao ostati bez Lige prvaka – izjavio je hrvatski reprezentativac Vedran Ćorlika, Tottenhamov igrač na posudbi u Bayeru...

Nakon što su ''spursi'' dobar dio sezone kotirali kao kandidat za prvaka, u zadnjih 14 prvenstvenih utakmica ostvarili su samo tri pobjede. U zadnjih devet kola upisali su, pak, samo jednu pobjedu, uz pet poraza i tri remija. Trenutno zauzimaju peto mjesto. Za trećeplasiranim Arsenalom zaostaju šest bodova, a za četvrtim Newcastleom tri. Treće mjesto izravno vod u Ligu za prvaka, a četvrto u kvalifikcije.

- Ne bi me iznenadilo ukoliko bi Tottenham na kraju sezone bio tek šesti. Nisu dovoljno rotirali i nemaju dovoljnu dubinu na klupi – izjavio je Ćorluka za BBC.

Harry Redknapp je ove sezone koristio 47 igrača u 49 utakmica u četiri natjecanja. No, desetorica igrača upisali su više od 30 nastupa. Redkorer je desni bek Kyle Walker sa 43 odigrane utakmice.

- Gledao sam gotovo sve utakmice ''spursa'' i sve su ih odigrali s 11, 12 ili 13 istih igrača. U tome je glavni problem, menadžer nije dovoljno rotirao momčad i sada su igrači stvarno umorni – ponovio je Ćorluka.

- Po mom mišljenju, Tottenham ima jednu od najboljih momčadi u Engleskoj. Jasno da bi u pitanju bila neuspješna sezona ako se ne bi plasirali u Ligu prvaka. Ne znam što će predsjednik učiniti u tom slučaju. Jedino znam da bi to bio neuspjeh. Pogotovo što je momčad prije tri mjeseca bila u utrci za naslov s dva kluba iz Manchestera. Sada je tri boda iza četvrtog mjesta i bit će im teško do kraja sezone.

Na upit o Redknappu kao novom engleskom izborniku je odgovorio:

- Očekujem da će on preuzeti taj posao, pogotovo uzevši u obzir koliko je ljudi za njega. Može napraviti dobar posao jer Engleska ima mnoge dobre igrače.

Linker
19. svibanj 2024 10:49