Dušan Vlahović

 LISA GUGLIELMI Dppi Via Afp
POGLEDAJTE TOP 10

Promjene na tržištu: Srbinu cijena skočila u nebesa, zvijezde Reala i Barce predvode ‘gubitničku‘ listu!

Dušan Vlahović na ovom je popisu ispred imena poput Haalanda i Viniciusa Jr-a
Piše: SNObjavljeno: 05. siječanj 2022. 07:27

Još jedna godina je iza nas, a s početkom novog zimskog prijelaznog roka, transferi, kao i vrijednosti igrača na nogometnom tržištu, ponovno su najaktualnije sportske teme.

Mnoštvo će nogometaša diljem svijeta ovih dana promijeniti dres. Dio njih jednostavno je postao višak u svojim trenutnim klubovima, za neke su pak stigle nemoralne ponude, a ima i onih koji su sami željeli promijeniti sredinu.

A koji su to igrači u proteklih 12 mjeseci najviše profitirali, a koji izgubili kada pričamo o vrijednostima na nogometnom tržištu? Odgovor na to pitanje pronaći ćemo pogledom na statistiku koju nam je omogućio Transfermarkt.

Prema trenutno dostupnim podacima. Najveći skok cijene doživio je srpski reprezentativac i napadač Fiorentine Dušan Vlahović čija je cijena tijekom protekle godine skočila na čak 70 milijuna eura, što je porast od 54 milijuna. Iza njega je Norvežanin Erling Haaland. Zvijezda Borussije Dortmund skuplja je za 50 milijuna te njegova tržišna vrijednost sada iznosi čak 150 milijuna eura. Isti skok doživjela je i cijena Viniciusa Jr., no Brazilac iz Real Madrida 50 je milijuna jeftiniji od Haalanda. I Barceloninom Pedriju cijena je, kao i prethodnoj dvojici, skočila za 50 milijuna, ali njegova je tržišna vrijednost procijenjena na €80M. TOP 5 ove liste zatvara još jedan igrač Borussije, Jude Bellingham, njemu je cijena skočila na 75 milijuna eura (+€48 M).

image

Igrači kojima je u 2021. godini najviše porasla cijena

Transfermarkt

Transfermarkt nam je ovom prigodom složio i listu najvećih 'gubitnika'. Prva dvojica na istom popisu dolaze iz dva najveća španjolska kluba. Naime, Edenu Hazardu i Philippeu Coutinhu cijena je tijekom 2021. godine pala za čak 42 milijuna eura te trenutno iznosi €18M. Iza njih smjestili su se Sadio Mané, Lionel Messi i Joao Felix čija je cijena pala za 40 milijuna.

image

Igrači kojima je u 2021. godini najviše pala cijena

Transfermarkt

Linker
22. svibanj 2024 18:52