CROPIX
KULTNI TURNIR I ODLIČNA ATMOSFERA

SPEKTAKULARNO ŠTEFANJE NA KUTIJI ŠIBICA Dvorana ispunjena do zadnjeg mjesta, atraktivne cheerleadersice i odličan mali nogomet

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 27. prosinac 2016. 00:13

Štefanje u Zagrebu već je dugi niz godina u znaku Kutije šibica. Iznimke nije bilo ni večeras, Dvorana II Doma sportova bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Zagrebačka publika zaželjela se dobrog nogometa, a želja im se ispunila. Svaka utakmica bila je priča za sebe, svaka utakmica bila je na svoj način posebna, a što je najbitnije, svaka je bila praktički na nož i zanimljiva do posljednje sekunde...

U veteranskoj konkurenciji IPA je u tvrdoj i teškoj utakmici nakon izvođenja kaznenih udaraca porazila Konobu Zenta i tako se plasirala u veliko finale, gdje će ih čeka pobjednik utakmice između Sofre i Promotionplaya, koja je igrana u kasnijem terminu.

Nakon njih odigrano je i prvo četvrtfinale u glavnom dijelu turnira, između Poliklinike Milojević i FS Diega Dimnjačarstva iz Sopota. Na papiru Milojević izraziti favorit, međutim Diego Dimnjačarstvo discipliniranom je obranom odlijevalo napadima momčadi satkane od igrača Futsal Dinama. No u posljednjoj sekundi prvog poluvremena Penava je na sebi svojstven način poentirao za vodstvo, iz okreta od vratnice u mrežu, u nastavku je još jednom pokazao koliko mu malo treba da zabije i priči je bio kraj.

- Teška i zahtjevna utakmica, baš onakva kakvu smo očekivali, u ovoj fazi natjecanja nema slabe ekipe. U početku smo se malo mučili, ali, eto, zabili smo u najbolje vrijeme - rekao je Penava.

Nakon njihove utakmice na parket je izlazio branitelj naslova Dobermann...

- Očekujem pobjedu Dobremanna, samo se nadam da Novak nije skroz spreman, on je igrač koji radi razliku - dao je Penava mišljenje o, na kraju se ispostavilo, svom današnjem protivniku u polufinalu.

Matija Đulvat također je bio izuzetno zadovoljan, ali je žurio na zasluženi odmor jer je svega dva sata kasnije morao svoj Promotionplay predvoditi na putu do finala u veteranskoj konkurenciji, a zadatak nije bio nimalo lagan.

- Što se tiče ove utakmice, znali smo da će biti teška, znate kakvo je Štefanje na Kutiji, ali smatram da naša pobjeda nije dolazila u pitanje ni u jednom trenutku. Sad se moram ići odmoriti, uzeti zraka, za mene posao još nije gotov, to vam je tako kada igrate na dva kolosijeka - rekao nam je Đulvat te u odlasku dobacio:

- Nemojte misliti da će Dobermann lako s Gardenom, pazite što vam kažem...

Đulvat se igrao Babe Vange, ali na kraju je bio u pravu... Malo je tko u dvorani očekivao da bi Garden branitelju naslova mogao pružiti takva otpor, možda ni oni sami nisu bili svjesni da se mogu nositi s istinskim zvijezdama Kutije šibica.

Da bi stvar po njih bila gora, Banek je odmah u trećoj minuti doveo Dobermann u vodstvo i svi su već pomislili da će ovo biti klasično određivanje posla, no svi smo se skupa prevarili...
U 11. minuti Garden je nakon dobre akcije izjednačio preko Smoka. Dobermann je dakle kapitulirao nakon 410 minuta, zbilja zvuči nestvarno, 410 minuta bez primljenog pogotka, teško je da će itko biti blizu ostvarenju takvog pothvata. Nakon toga u redove branitelja naslova uvukla se nervoza, a i, kako to obično biva, cijela dvorana bila je protiv favorita, ali vrijedi kazati da pogrdnim uzvicima kakvi su dolazili s tribina nije mjesto na sportskim borilištima. Međutim, znate kako kažu, nema ništa ljepše nego igrati kada vam svi zvižde, kada svi žele da izgubite, a vi u konačnici utišate tri tisuće duša. To se ostvarilo Luki Periću, koji je minutu prije kraja lijepo poentirao i nije dopustio senzaciju...

- Istina, užitak je igrati kada su svi protiv tebe, to ti da dodatni poticaj, primili smo taj pogodak, ali najbitnije da smo prošli, želimo do kraja, ovo će nas samo dodatno ojačati - rekao je Luka Perić.

Linker
18. svibanj 2024 15:18