Hanza Media / Arhiva
BLIŽI SE RJEŠENJE

ODLUKA PADA USKORO, KALINIĆA MALO DIJELI OD TRANSFERA U REDOVE PROBUĐENOG DIVA S Ivanom Perišićem je situacija potpuno drugačija

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. kolovoz 2017. 09:57

Jedna od najdužih saga prijelaznog roka još traje, Nikola Kalinić na kraju bi ipak mogao zaigrati u Milanu! Nakon što su Crveno-crni uspjeli registrirati Bonuccija i Bigliju, bacili su se na konačno rješavanje pitanje centarfora.

Sportski direktor Mirabelli još se nada kako će pronaći novac da otkupi super skupog Pierrea-Emericka Aubameyanga iz Borussije Dortmund, jer u Milanu ga vide punim igračkim i marketinškom pogotkom. Međutim, trener Vincenzo Montella gleda na stvari pragmatičnije, traži da što prije potpišu s Kalinićem, kako bi napokon mogao kompletirati i uigravati ekipu. U Milanu su si stoga dali rok - 15. kolovoza! Do Velike Gospe žele definirati, ako neće proći varijanta s Aubameyangom, dat će Fiorentini više od 25 milijuna eura koliko su dosad nudili, zaključiti posao i angažirati hrvatskog reprezenatativca.

I dok je Kalinić ljeto proveo dijelom u pogonu Viola, koje su u Njemačkoj, ali i kod kuće u Splitu, Milan se pojačavao i praktično zaokružio sve linije osim špice. Mediji su se utrkivali u špekulacijama, u više navrata najavljen je dan kad bi se posao trebao zgotoviti, niti ovog časa ne zna se točan datum, ali vrijeme curi i danas je Kalinić doista blizu Milanu. No, ove srijede, kako su pisali pojedini mediji, to se još neće dogoditi. Barem smo dobili takve informacije.

Novinari iz Firence ističu kako se Montella divi Kaliniću, i da će po povratku u Njemačke vodstvo Viola morati razgovarati s njim da se odagnaju sva pitanja, budući da slijedi "odlučujući napad Milana“. Trener Stefano Poli označio ga je vođom koji može jamčiti igru i golove, on je u delikatnoj poziciji jer odlaskom bi morao tražiti zamjenu. Ideje su Giovanni Simeone iz Genoe i dobro nam znani Makeonac Ilija Nestorovski iz Palerma. Milanov je san Aubameyang, nakon što se bombardiralo s imenima Ronalda, Belottija… ali realnost, sve je očitije Kalinić.

Pred Crveno-crnima je posljednje pretkolu za Europsku ligu, u kojem je suparnik makedonska Shkendija te start Serie A na gostovanju kod Crotonea 21. kolovoza. Pa im dolazi Cagliari, ide Laziju, stižu Udinese i SPAL, opravdaju li ulaganja mogli bi se dobro zahuktati, makar i da stvore privid kako su se ove sezone kadri "potuči“ za naslov prvaka. Iako Juventus i dalje djeluje nedodirljivo.

Drugačije je situacija s Ivanom Perišićem, započeo je pregovore o novom, unosnijem ugovoru s Interom, klub ne bira sredstava da mu dokaže koliko ga želi zadržati i vjerojatnom se čini da će ostati. Ipak Manchester United nije dovoljno zagrizao, zbog čega, jednom će se možda doznati…

Linker
03. svibanj 2024 01:13