Srdjan Stevanovic/Getty Images
OPREZAN U NAJAVI

OLYMPIACOSOV TRENER NIJE SE DAO UPECATI NA USPOREDBU RIJEKE S PARTIZANOM 'Za nas dobar rezultat znači pobjeda bez primljenog pogotka'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 16. kolovoz 2017. 12:17

Olympiacosov trener Besnik Hasi nije nepoznato ime u HNL-u, u svojoj igračkoj karijeri prošao je Zagreb i Samobor, prije nego mu je karijera eksplodirala u Genku. Iako u HNL-u nije ostavio dublji trag, na novinarska pitanja odgovarao je na tečnom hrvatskom. Zapravo, ovako na prvu je u mnogočemu podsjetio na Matjaža Keka kada je riječ o komunikaciji s medijima.

Počelo je s Rijekom i onime što mu je asistent Marko Babić prenio s utakmice Bijelih u Osijeku.

- Znate da su europske utakmice totalno drugačije od onih koje se igraju u prvenstvu. Uz to, Rijeka je imala peh s ranim isključenjem. Mi smo ih u analizi puno gledali, puno znamo o njima i ne smatram da ih treba ocjenjivati na temelju samo jedne utakmice - rekao je u uvodu Hasi pa strpljivo odgovarao na pitanja domaćih novinara o željenom rezultatu.

- Jesam li sanjao neki rezultat? Nisam sanjar i ne vjerujem u bajke… Ali igramo kod kuće, želimo pobijediti. U Europi vrijede neki drugi principi, bitno je sačuvati svoju mrežu, pogotovo protiv momčadi poput Rijeke koje je teško okrenuti nakon što ostvare prednost. Za nas u ovom trenutku dobar rezultat znači pobjeda bez primljenog pogotka.

Nije se Hasi dao upecati ni na udicu o usporedbi Rijeke i Partizana.

- Nakon što odigramo dvije utakmice s Rijekom moći ću ih usporediti s Partizanom, sada ne mogu. Bojim li se da će moji igrači podcijeniti Rijeku jer smo lako prošli Partizan? U ovom trenutku ne podcjenjujemo nikoga. Rijeka je protiv Salzburga pokazala da je u istoj formi kao i prošle sezone, prekinula vladavinu Dinama… To je kompaktna momčad koja igra dugo zajedno, koja je disciplinirana i s igračima između 23 i 27 godina kada su najmoćniji. Ne vjerujem da itko ovdje razmišlja ili ima razlog podcijeniti Rijeku.

Sasvim očekivano, nije ni otkrio način na koji namjerava napasti Kekove trupe.

- Imam već plan u glavi, ali... Nikad ne znaš što se može dogoditi do utakmice. Momčad je zadnjih nekoliko dana jako koncentrirana, takvi ćemo biti i protiv Rijeke - zaključio je Hasi.

Linker
03. svibanj 2024 03:07