Reuters / Andrew Couldridge Livepic / REUTERS
DRAMATIČAN OKRŠAJ

VIDEO: SLAVEN BILIĆ ODLUČIO PRVAKA ENGLESKE? Pogledajte kako je West Ham šokirao gradske rivale, hladi se šampanjac u Londonu!

West Ham Slavena Bilića je iznenađujuće uspio svladati Tottenham u gradskom derbiju 1:0 pogotkom Manuela Lanzinija u 65. minuti. Hammersi su ovom pobjedom i matematički osigurali ostanak u ligi, a Spursi su vjerojatno ostali bez ozbiljnih izgleda za titulom koja će, po svemu sudeći, u ruke Chelseaju koji ima četiri boda više i utakmicu manje. Podsjetimo, Tottenham je prije ove utakmice imao impresivan niz od devet pobjeda, ali došao mu je kraj.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. svibanj 2017. 18:29

WEST HAM - TOTTENHAM 1:0 (Lanzini 65')

Nogometaši West Hama su na londonskom Olimpijskom stadionu ugostili drugoplasirani Tottenham i svladali ga s 1-0, čime su nade Spursa u naslov prvaka Engleske tri kola prije kraja svedene na minimum, dok je momčad Slavena Bilića i formalno potvrdila mjesto u Premier ligi i sljedeće sezone.

Gol vrijedan tri boda postigao je Argentinac Manuel Lanzini u 65. minuti iskoristivši smušenost gostujuće obrane.

Bio je to prvi poraz Spursa nakon devet uzastopnih pobjeda i prva utakmica od 11. veljače u kojoj momčad Mauricija Pochettina nije uspjela postići pogodak.

Tottenham je ostao na 77 bodova, četiri manje od vodećeg Chelseaja (81) koji ima i utakmicu manje. West Ham je sa 42 boda skočio na 9. mjesto. U borbi za opstanak ostali su Hull (34), Swansea (32) i Middlesbrough (28), dok je Sunderland (21) već budući drugoligaš.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
13. svibanj 2024 16:36