Diego Simeone

 Thomas Coex/AFP/Profimedia
NOVI ‘PLES MILIJUNA‘

Veliki posao u Madridu: Sestra najplaćenijeg trenera svijeta dogovorila potpis za povijest

Sve je spremno, Diego Simeone produžit će ugovor i postati najdugovječniji trener Atlética ikad
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 05. studeni 2023. 19:59

Sestra je sve riješila, "El Cholo" treba samo potpisati novi ugovor! Sestra se zove Natalia Simeone i menadžerica je svom starijem bratu. A on se zove Diego Pablo Simeone González i već je 12 godina trener madridskog Atletica.

Upravo se spomenuto razdoblje smatra najuspješnijim u 120 godina dugoj povijesti madridskog kluba. S prgavim i osebujnim, ali i karizmatičnim "Cholom", Atletico je osvojio dva španjolska prvenstva, Kup kralja i španjolski Superkup. Također, dvaput su "colchonerosi" osvojili Europsku ligu, dvaput UEFA-in Superkup, a igrali su i dva finala Lige prvaka (i oba puta izgubili od omraženog im Reala).

Izvršni direktor Miguel Angel Gil Marin i Natalia Simeone održali su dva sastanka i prema pisanju Marce dogovorili sve uvjete buduće suradnje. Kako bi pokazao privrženost i povjerenje spram trenera, klub je Simeoneu ponudio novi trogodišnji ugovor.

Cholo je prvotno bio za dvogodišnju opciju, vjeran vlastitoj životnoj filozofiji "da ga energija pokreće iz dana u dan". No naposljetku je prihvatio ponudu kluba. Bude li Simeone doista za katedrom Atletica do 2027., postat će najdugovječnijim trenerom u povijesti kluba.

Smanjenje Simeoneove plaće nijednog trenutka nije bilo točka prijepora u pregovorima oko budućeg ugovora. Atletico je otvoreno stavio na stol svoju limitiranu financijsku situaciju, a klan Simeone prilagodio se novoj stvarnosti.

Marca iscrpno izvještava o svim detaljima odnosa Atletica i Simeonea, ali ne navodi iznos revidiranih trenerovih primanja. Tek konstatira da će njegova godišnja plaća biti manja od aktualne, koja iznosi 16 milijuna eura.

Linker
03. svibanj 2024 03:07