Robert Lewandowski

 MIGUEL RIOPA Afp
SLAVLJE KATALONACA

VIDEO: Barca teškom mukom do pobjede duboko u sudačkoj nadoknadi, Lewandowski zabio iz ponovljenog penala

Nogometaši Barcelone teškom su mukom pobijedili Celtu u Vigu s 2-1
Piše: HinaObjavljeno: 17. veljača 2024. 20:46

Nogometaši Barcelone teškom su mukom pobijedili u 25. kolu španjolske La Lige, golom u sudačkoj nadoknadi svladali su Celtu u Vigu s 2-1.

Junak Barcelonine pobjede bio je Poljak Robert Lewandowski koji je postigao oba pogotka, kao i pobjednički jedanaesterac u 97. minuti. Tada je vratar Celte Guaita obranio prvo šut Poljaku, ali je udarac s bijele točke ponovljen zbog vratarevog izlaženja ispred golmanske linije. U ponovljenom pokušaju Lewandowski je zabio za pobjedu.

Prije toga je isti igrač u 45. minuti doveo goste u vodstvo, dok je odmah na startu nastavka izjednačio Iago Aspas. Barcelona se time vratila na treće mjesto ljestvice, dok je Celta i dalje vrlo blizu opasne zone ispadanja, na 17. poziciji.

SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir opet je bio junak svoje Osasune koja je na domaćem terenu pobijedila Cadiz 2-0. Oba pogotka na utakmici postignuta su u drugom poluvremena i oba je dao Budimir. U 63. minuti je precizno naciljao s glavom za 1-0 svoje momčadi, dok je u 91. minuti zabio nakon domaćeg kontranapada. Precizno ga je uposlio Jesus Areso, a Budimir je bio miran i precizan u završnici akcije.

Budimir je time došao do 13. prvenstvenog gola ove sezone u La Ligi. Na ljestvici strijelaca je s Alavarom Moratom iz Atletica izjednačen na četvrtom mjestu.

Unatoč pobjedi Osasuna je ostala na 11. mjestu ljestvice.

U prvom subotnjem ogledu 25. kola nogometaši madridskog Atletica su na svom stadionu bili uvjerljivi protiv Las Palmasa, pobijedili su 5-0.

Premda je Atletico ovaj dvoboj odigrao bez ozlijeđenog prvog napadača Morate, a i Griezmann je bio na klupi tijekom cijelog ogleda, domaćin nije imao problema u igri prema naprijed. Gotovo sve su obavila dvojica igrača. Prva dva pogotka postigao je Marcos Llorente, u 15. i 20. minuti, dok je u drugom poluvremenu dvostruki strijelac bio Argentinac Correa, u 47. i 62. minuti. Sve je zaključeno golom Depayja za 5-0 u finišu dvoboja.

Atletico se ovom pobjedom potvrdio kao sjajan domaćin ove sezone u La Ligi, u trinaest utakmica pred svojim navijačima ima 12 pobjeda i samo jedan remi.

U posljednjem subotnjem ogledu 25. kola španjolske La Lige nije bilo pobjednika, nogometaši Valencije i Seville su na Mestalli odigrali 0-0.

Sevilla je time nastavila pozitivan niz posljednjih tjedana, u zadnje četiri prvenstvene utakmice ostvarila je dvije pobjede i dva neodlučena rezultata. Sevilla je s ovim bodom napravila jedan korak naprijed na ljestvici te je sada na 14. mjestu. Valencia je ostala osma.

Linker
30. travanj 2024 04:25