Xavi Hernandez radi na jačanju ekipe za drugi dio sezone

 JOAN VALLS/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Joan Valls/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
KUHA SE VELIKI TRANSFER

Xavi pronašao novo veliko pojačanje, Katalonci pokušavaju dovesti bivšu zvijezdu Real Madrida

Barcelona već ove zime želi pojačati ekipu i ostati konkurentna u španjolskoj nogometnoj ligi
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. prosinac 2021. 18:07

Barcelona radi na rekonstrukciji ekipe, a Xavi se svim silama trudi klub vratiti na vrh španjolskog i europskog nogometa. Za to mu trebaju ozbiljna pojačanja, a španjolski mediji pišu kako bi uskoro mogao dovesti bivšeg napadača Real Madrida.

Riječ je o Alvaru Morati koji je trenutno na posudbi u Juventusu iz Atletico Madrida. Barca je već dovela Ferrana Torresa iz Manchester Cityja, a sada lovi i 29-godišnjeg napadača koji je ponikao u Real Madridu.

Morata je u Juventusu od prošle godine, a posuđen im je na dvije sezone za 20 milijuna eura. Stara dama ima i pravo otkupa njegovog ugovora za 35 milijuna eura, ali izgleda da bi on radije nastavio karijeru u Barceloni. Atletico ga definitvno ne želi, no ne želi ga se ni odreći tek toliko.

Barcelona pak želi Moratu dovesti odmah i spremna je Juventusu u zamjenu dati Memphisa Depaya, ali to ne ide tako lako. Najlakše bi svima bilo da Juventus otkupi Moratu, a onda ga zamijeni za Depaya. Ipak, Nizozemac nema preveliku želju ići u Juventus, a niti oni nemaju prevelike simpatije prema njemu pa se tu sve komplicira.

Barca pak nema novaca da bi Moratu kupila odmah pa pokušava isposlovati neke druge opcije. Pitanje je i želi li Atletico pojačati rivale u domaćem prvenstvu ili će Moratu radije ostaviti daleko od Španjolske. Napadač je u 23 utakmice ove sezone za Juve zabio sedam golova, a u idućih mjesec dana bi trebali saznati gdje nastavlja karijeru.

Linker
06. svibanj 2024 14:32