Michael Steele/Getty Images / Getty Images
UEFA POKRENULA POSTUPAK

PROBLEMI ZA HRVATSKU REPREZENTACIJU Odgovarat ćemo za pirotehniku, ali i za rasizam?!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. lipanj 2016. 14:48

Krovna nogometna organizacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak zbog prekida utakmice Europskog prvenstva Hrvatska - Češka (2-2) u St Etienneu, objavio je glasnogovornik UEFE.

U 86. minuti utakmice uporabom pirotehnike, huligani s dijela tribine na kojoj su bili smješteni hrvatski navijači provocirali prekid. Nakon što je na teren palo nekoliko baklji i topovski udar koji je eksplodirao u blizini jednog od vatrogasaca, uslijedila je i međusobna tučnjava na tribinama. Prekid je bio privremen, a nakon pet minuta susret je nastavljen.

Srećom, sudac utakmice Mark Clattenburg nije prekinuo utakmicu, ali Hrvatsku zasigurno čeka teška kazna UEFE zbog novoga huliganskog izgreda navijača, tim više što je reprezentacija kažnjena i s igranjem domaćih utakmica bez gledatelja u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu za SP 2018.

No, da stvar bude gora, Hrvatska će morati odgovarati i za rasizam. UEFA-ini promatrači su zabilježili neprimjerena ponašanja navijača tijekom utakmice i uvrstili novu točku u disciplinski postupak povrh odvratnog incidenta s kraja utakmice.

Uisitnu, cijela sila problema za hrvatski nogomet ovih dana, a UEFA-ina odluka znat će se u ponedjeljak 20. lipnja.

Linker
02. svibanj 2024 05:40