Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
ATMOSFERA SE ZAGRIJAVA

PROVOKACIJE PRED DERBI Iz Maksimira bacili rukavicu izazova: 'Shvatili su da neće igrati Ligu prvaka'. S Rujevice uzvratili: 'Dinamo nas se pribojava'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 01. travanj 2017. 17:30

Atmosfera pred derbi, na rasporedu 8. travnja, polako se zagrijava. Dolaskom Romea Jozaka na mjesto sportskog direktora u Dinamo, mijenja se i retorika. Naime, Jozak nije od onih koji priča u rukavicama, nije od onih koji u izjavama “hoda po jajima”. Verbalno je više kao “slon u prodavaonici kristala”, voli rušiti sve pred sobom. Jučer je tako Rijeci bacio žestoku rukavicu izazova.

- Ne znam jeste li znali ovo što ću vam sada kazati... Naše informacije govore da je Rijeka već napravila projektnu dokumentaciju za gradnju istočne tribine za Ligu prvaka! Ali isto tako su do nas doprle nove informacije da su odustali od gradnje! Dakle, bila je gotova zimus, jer su bili sigurni da je to “to”. Međutim, povukli su ručnu. Da si ne lažemo, nose ih dobre vile zadnjih nekoliko kola. Zabijaju u predzadnjim i zadnjim minuta, 2:1, 3:2, 4:3, što već... Dakle, mi to sve znamo, podatak da su odustali od gradnje istočne tribine koja im ne treba za Europsku ligu, već za Ligu prvaka nešto govori.

Zagreb, 031216.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 18. kola 1. HNL izmedju GNK Dinamo i HNK Rijeka. 
Na fotografiji: Mario Situm, Ivan Martic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

- To pokazuje da su shvatili da sljedeće sezone neće igrati Ligu prvaka, u ova teška ekonomska vremena pametnije je ulagati u neke druge stvari. Makar je pohvalno da razmišljaju o infrastrukturi.

Jozaku je ubrzo odgovorio Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora Rijeke, čiju izjavu prenosimo u cijelosti...

Zagreb, 310317.
GNK Dinamo.
Iznvanredna press konferencija GNK Dinamo. Gosti konferencije su sportski direktor Romeo Jozak i Hilal Soudani.
Na fotografiji: Romeo Jozak i Hilal Soudani.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX / CROPIX

- Hvala gospodinu Romeu Jozaku i Dinamu što svako toliko svojim izjavama dodatno motiviraju naše igrače i navijače, te nam daju dodatnu snagu za ostanak na vrhu ljestvice. Ipak, drago nam je kada vidimo koliko nas se u Dinamu pribojavaju, ali razumijem jer Rijeka je ipak najbolje od svega… Što se tiče naših ‘dobrih vila’, naših navijača, ovim putem bismo im se još jednom zahvalili na bezrezervnoj podršci i dodatnoj snazi koju već godinama daju igračima na putu do pobjeda. Siguran sam da će nas te iste ‘dobre vile’ bodriti i u Vinkovcima. Inače, istočna tribina stadiona HNK Rijeka izgrađena je 2015. i na istoj se nalazi Armada - stoji u Manceovoj izjavi.

Bez obzira što je Jozak pobrkao istočnu i sjevernu tribinu, neslužbene informacije s Kvarnera malo su drugačije od njegovih. Prema istima, pripremne radnje za gradnju sjeverne tribine (i hotela za igrače iza zapadne tribine) odavno su gotove, čeka se samo zeleno svjetlo. A njega bi trebala predstavljati eventualna pobjeda Rijeke u derbiju s Dinamom.

Linker
03. svibanj 2024 07:28