CROPIX
IZBORNIK ZA SPORTSKE

DALIĆ OTVORENO O VELIKOM ŽDRIJEBU I ZAŠTO NE BI VOLIO IZVUĆI SRBIJU 'Cilj je proći skupinu, ali tko god dođe, pa i prvaci Nijemci, idemo na pobjedu'

ZLATKO DALIĆ Izbornik otvoreno o sutrašnjem ždrijebu za Svjetsko prvenstvo kojeg možete pratiti od 16.00 sati na portalu Sportskih novosti.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. studeni 2017. 10:18

Hrvatska delegacija koju predvodi izbornik Zlatko Dalić jučer predvečer smjestila se u hotelu Crown Plaza u Moskvi. Osim izbornika, u HNS-ovoj delegaciji su Ante Vučemilović i Ante Kulušić, dopredsjednici Saveza, Damir Vrbanović, izvršni direktor, Iva Olivari, team manager reprezentacije, Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS-a, Nikša Martinac, glavni čovjek za ulaznice, te glasnogovornik Tomislav Pacak.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker trebao bi u Moskvu stići danas. Sjeli smo s izbornikom Dalićem, koji je isijavao jako dobro raspoloženje. Kao uostalom uvijek, čovjek je prepun pozitivne energije. Odmah sam stavio pred njega popis 32 reprezentacije koje su se plasirale na SP i koje su raspoređene u četiri jakosne skupine.

Koga bi izbornik želio vidjeti u skupini Vatrenih?

- Znam da vas to jako zanima, kao u cijelu hrvatsku javnost. Ali morat ću vas razočarati odgovorom. Nemam baš nikakvih želja!

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Uvijek iz srca

No dobro, baš ne možemo vjerovati u tu priču... Pa nije nam baš isto ako dobijemo iz prvog ‘pota’, recimo, svjetske prvake Nijemce, Brazil, Argentinu, Francusku ili, recimo, Poljsku ili Rusiju...

- Nama je cilj proći skupinu! Da bismo to ostvarili, moramo dobiti dvije utakmice. To je računica, to je to, pa neka dođe u ždrijebu tko god hoće. Znate da sam do sada uvijek govorio iz srca, posve iskreno, pa tako govorim i sada. Nema tu nikakvih špekulacija ili skrivanja istine, ali doista nemam nikakvih želja. Samo želim da ispunimo cilj i prođemo skupinu.

Znači, mogli bismo zaključiti da vam je svejedno što nam ždrijeb donese u petak?

ZAGREB, CROATIA - NOVEMBER 09: Head coach Zlatko Dalic of Croatia reacts during the FIFA 2018 World Cup Qualifier Play-Off: First Leg between Croatia and Greece at Stadion Maksimir on November 9, 2017 in Zagreb, Croatia (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Srdjan Stevanovic/Getty Images / Getty Images
Zlatko Dalić

- Ne, nisam tako rekao. Rekao sam da nemam posebnih želja. To nije isto. Naravno da mi nije svejedno. Ali priznat ćete da bi zaista bilo posve bezvezno sad gatati, igrati se pričama koga će nam ždrijeb donijeti. Što nam ždrijeb donese, donese. Mi ćemo s bilo kojim protivnikom boriti kako bismo ostvarili svoj konačni cilj, prolazak skupine. Tko god dođe, pa i svjetski prvaci Nijemci, mi idemo na pobjedu, mi idemo prema trijumfu, mi želimo dalje. Naravno, kad sve počne, biti će raznih kombinacija, ali mi idemo sa stavom u Rusiju, mi idemo pokazati da nam je mjesto među onima koji će proći prvi krug, koji neće otići kući. Prema tome, vjerujem da razumijete zbog čega ne želim govoriti o protivnicima koje ćemo dobiti u petak u ždrijebu. Jer jednostavno nema veze, naš je cilj, bez obzira koga nam podari ždrijeb, otići dalje. To je cijela priča, nema se tu što posebno dodavati.

Jasno, bez obzira na sve, bez obzira što Zlatko Dalić ne želi govoriti koga bi želio dobiti u ždrijebu, morao sam ga pitati za jednu reprezentaciju koja je smještena u četvrtoj jakosnoj skupini. Radi se o - Srbiji! U tim utakmicama, nikad se ne radi samo o nogometu. Dobro to znamo... Ta utakmica bila bi, kao što je to uglavnom u svim sportovima, više od igre. Da nam ždrijeb u petak dodijeli Srbe, vjerojatno bi se osim o nogometu, govorilo i pisalo o mnogim drugim stvarima koje nemaju veze s nogometom.

- Eto, na kraju ste mi ipak izvukli jednu želju.... Ne bih želio da u ždrijebu dobijemo Srbiju! Ne bih htio da igramo s njima. Srbija je kvalitetna reprezentacija koja ima izniman broj kvalitetnih igrača koji igraju u jakim europskim klubovima. Ne samo to, Hrvatska njima predstavlja ogroman motiv. Protiv nas bi imali ogroman naboj. Ne, to zaista ne bih želio. Neka nas Srbija mimoiđe u ždrijebu.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A

Linker
17. svibanj 2024 09:06