CROPIX
TEŽAK ISPIT

FOTO: VATRENI OTPUTOVALI NA POVIJESNI OKRŠAJ Čačić skriva sastav do posljednjeg trena: 'Momčadski smo puno jači, a moguće je da promijenim formaciju'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 05. listopad 2016. 13:15

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer se u jutranjim satima zaputila prema Albaniji. Vatreni su prema Skadru s Plesa odletili puni optimizma unatoč izostancima, koji su nas uvelike oslabili. Međutim, Hrvatska i tako oslabljena ima imperativ pobjede u obje utakmice, a toga je svjestan i izbornik Ante Čačić, koji se prvi stavio na raspolganje novinarima.

Prvo je sedmoj sili odgovorio na najbitnije pitanje...

- Ne, srećom nema novih ozljeda - otkrio je Čačić pa nastavio:

- Prva utakmica nam je izuzetno bitna, a o Finskoj ćemo razmišljati nakon utakmice u Skadru. Atmosfera u reprezentaciji je zaista dobra i ja sam optimist, usprkos ovim izostancima mi moramo opravdati ulogu favorita, a ja osobno vjerujem u naše dečke. Ovo je prva utakmica Kosovara kao domaćina iako ne igraju kući, no atmosfera na stadionu će biti užarena pa sukladno tome nas čeka izuzetno težak zadatak. Ipak, naša momčad je puno kvalitenija i iskusnija, ali to moramo pokazati i na terenu - rekao je Čačić.

Izbornik i njegov stručni stožer pogledali su jednu utakmicu Kosova...

- Skupili su se neposredno prije prvog kola, izgledaju dosta dobro, a vjerujem da će kako vrijeme bude odmicalo biti sve bolji. Međutim, Hrvatska se svojom kvalitetom mora nametnuti od samog početka.

Znate li prvih 11?

- Blizu sam odabira, ali obzirom kako se stvari odvijaju moram pričekati posljednji trening. Hoću li mjenjati sustav? Raspored na terenu nije toliko bitan, koliko je bitno kako ćemo se ponašati po linijama 90 minuta, no moguće da se kroz susret i dogodi promjena formacije - zaključio je Čačić.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak potom je pred kamere i diktafone doveo Marka Roga, koji jedan od mnogih reprezentativaca s mizernom minutažom u klubu.

- Lijepo se vratiti u Hrvatsku. Bolja smo reprezentacija i od Kosova i Finske - započeo je veznjak Napolija pa se dotaknuo svojeg statusa u gradu podno Vezuva.

- Svjestan sam da mora proći neko vrijeme kako bih dobio priliku, to mi je rekao i sam trener. Čvrsto vjerujem da ću se izboriti za minutažu u narednim utakmicama.

Osvrnuo se i na izostanke krucijalnih igrača u Hrvatskoj.

- Naravno da nikome nije drago, svi smo mi prijatelji i uvijek nam je teško kad se netko ozlijedi, samo se nadam da je pehovima došao kraj.

Kosovo je nepoznanica, što su pokazale analize?

- Organizirana su momčad, nisu odigrali puno utakmica, ukoliko mi budemo pravi i odigramo onako kako znamo nemamo se čega bojati - zaključio je Rog.

Linker
22. svibanj 2024 02:18