LEHTIKUVA / REUTERS / LEHTIKUVA / REUTERS
IMA SE, MOŽE SE

KAKAV POGURANAC UOČI HRVATSKE Reprezentativci Kosova dobit će po 100.000 eura u slučaju senzacije!

VELIKA OČEKIVANJA Premijer Isa Mustafa posjetio momčad i poželio im sreću u dvoboju s Vatrenima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. listopad 2016. 14:49

Reprezentacija Kosova priprema se za kvalifikacijski ogled s Hrvatskom. Zanimanje za taj sraz je ogromno, kako je izvijestio Nogometni savez Kosova, dostupna je još mala količina ulaznica prve kategorije po cijeni od 55 eura te VIP ulaznica koje se prodaju po cijeni od 130 eura. Inače, u prodaju je pušteno 16.000 ulaznica, a najjeftinije su se prodavale po cijeni od 7 eura.

Interes medija također je izniman, u Kosovski savez stiglo je oko 400 zamolbi za akreditacije.

- Nije iznenađenje da postoji golem interes medija u Kosovu i Albaniji za praćenje ove utakmice, ali nisam očekivao tako veliko zanimanje ostalih medija diljem svijeta. Utakmica s Hrvatskom imat će jedinstvenu medijsku pažnju, s obzirom da nam je suparnik odlična reprezentacija iz svjetskog vrha. Nastojat ćemo medijima osigurati maksimalan prostor - izjavio je glavni tajnik Saveza Erol Salih za dnevni list Koha Ditore.

Oglasio se i predsjednik NS Kosova Fadil Vokrri, koji je obećao nagradu od 100.000 eura svakom reprezentativcu ukoliko se uspiju kvalificirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Dakako, njihovi su izgledi u teškoj skupini minimalni, ali viđali smo u nogometu svakojaka iznenađenja, nadu Kosovarima nitko ne može oduzeti sve dok postoje teoretski izgledi.

Zatvoreno za goste

Što se tiče stanja u reprezentaciji, izbornik Albert Bunjaku neće moći računati na Hajdukova stopera Adriana Ismailija, koji je ozlijedio koljeno u derbiju s Dinamom u Zagrebu. Koha Ditore donosi i izjavu hrvatskog reprezentativnog napadača Marka Pjace, koji je jučer otpao, uz opasku kako se čini da se ‘’Pjaca pribojava Kosova’’.

“Kosovo je sve jače, momčad napreduje iz utakmice u utakmicu. Nalazimo se u teškoj skupini”, prenosi prištinski dnevnik Pjacine riječi.

Kosovske je igrače u njihovoj bazi u Glogovcu posjetio premijer Isa Mustafa, te im je poželio puno sreće i uspjeha u povijesnoj utakmici s Hrvatskom. Tom prilikom Mustafa je podijelio i majice skupini navijača reprezentacije.

Reprezentacija Kosova u utorak je doputovala u Skadar, gdje je smještena u hotelu Gardenland Resort. Zanimljivo je da će u istom hotelu od 7. do 9. listopada boraviti i reprezentativci Albanije, koji će u nedjelju na stadionu ‘’Loro Borici’’ ugostiti Španjolsku. Hotel će do kraja tjedna biti zatvoren za ostale goste.

Linker
21. svibanj 2024 13:55