Foto: Boris Kovacev / CROPIX
SN ANKETA

HRVATSKI STRUČNJACI ANALIZIRAJU TKO BI TREBAO ZAIGRATI PROTIV KOSOVA 'Za očekivati je Kovačića na klupi, a prednost na beku dao bih Barišiću'

Uoči utakmice između Hrvatske i Kosova u kvalifikacijama za SP o sastavu s kakvim bi Vatreni trebali uoči u dvoboj oglasili su se hrvatski stručnjaci Ilija Lončarević i Ivan Pudar.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. rujan 2017. 19:23

Lončarević: Nije dvojba Badelj ili Kovačić, već Kovačić ili netko drugi

Izbornik najbolje zna tko bi trebao nastupiti, teško je govoriti o tome kad nisi sto posto unutra. Uglavnom, Mandžukić se već godinu dana koristi na krilu, a onda je Kalinić jedina prava špica. Kad je u pitanju pozicija lijevog bočnog onda malu prednost ima Pivarić jer je standardan reprezentativac, ipak Barišić je u jako dobroj formi, već je dva mjeseca u punom ritmu što Pivarić nije.

Ovo je ozbiljna pozicija, kako se kaže inače, centarfor se može malčice i švercati pa zabiti gol, dok si bek ne može dopustiti takav luksuz. U veznom redu je trener pred zidom jer ima četiri top veznjaka, a mjesta samo za trojicu. Ne bih rekao da je dvojba Badelj ili Kovačić, već Kovačić ili netko drugi. Badelj bi morao igrati jer igra na poziciji korektora i tu nam je prijeko potreban. Na tom mjestu imamo problema već zadnjih 10 godina i Milan nam je potreban po tom pitanju.

Lindabrunn, Austrija, 260315.
Turnir kvalifikacija nogometne U-19 reprezentacije skupine 6. elitnog kola za dlazak na Europsko prvenstvo u Grcku 2015,
Italija - Hrvatska.
Na fotografiji: Ilija Loncarevic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Naravno, Kovačić je podignuo razinu igre, sjajno je ušao u sezonu i može nam svojom kvalitetom puno donijeti. No, za očekivati je da će Kovačić biti na klupi. Jedino što je bitno je da dobijemo obje utakmice i osiguramo si mjesto u Rusiji jer teško je zamisliti da ne budemo na Mundijalu.

Pudar: Prednost na lijevom bočnom dao bih ipak Barišiću

Prvo, najbitnije je da se koncentriramo isključivo na Kosovo, ne smijemo još razmišljati u Turskoj. Nije to više Kosovo koje će dobiti pet-šest komada. Sjetimo se Malte nekad, kako smo ih znali deklasirati, danas ne ide to tako, svi igraju, dakle, moramo biti oprezni. Ne možemo kazati da ćemo ih pregaziti, potrošit ćemo se dobro, samo nam oni mogu biti u glavi i tek onda se možemo početi spremati za sljedećeg protivnika i analizirati.

Ivan Pudar
Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media

Najgore su tzv. male utakmice, kao što je ova. Istina, Čačić ima par dvojbi, a što se tiče pozicije lijevog bočnog tu bih prednost dao Barišiću, koji je u kontinuitetu, igra jako dobro i stvarno mislim da bi trebao u vatru.

Kovačić je u zaletu, mlad je i mislim da je polako vrijeme da preuzme dirigentsku palicu u reprezentaciji u odnosu na Badelja, kojeg izuzetno cijenim i već je dokazao svoju kvalitetu. Matea hvale svi veliki stručnjaci, a to dovoljno govori o kakvom se kalibru radi. Vjerujem da će izbornik sve posložiti kao treba. U napadu imamo dvije klase, oba igrača volim i cijenim, Mandžukića nisam imao priliku trenirati, Kalinića jesam u više navrata i, iskreno, najsretniji bih bio kad bi obojica zaigrala.

Linker
19. svibanj 2024 05:18