Getty
VELIKA ANKETA SPORTSKIH NOVOSTI

IMAMO ŠEFA - MILJENIKA NACIJE Čitatelji poručili Čačiću tko treba biti novi kapetan Vatrenih!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. srpanj 2016. 01:00

Iako je prikazala lijep i atraktivan nogomet u Francuskoj, hrvatska nogometna reprezentacija svoj je put na Euru završila u osmini finala. Koban je bio susret s Portugalom u kojem naši reprezentativci nisu uspjeli pronaći put do mreže Ruija Patricija, a Ricardo Quaresma u 117. minuti susreta srušio je apsolutno sve snove Vatrenih.

Nakon utakmice naši su reprezentativci bili neutješni, a koliko je zapravo ta bol bila velika, najviše su govorile suze na licu Luke Modrića koje su obišle svijet.

Osim Luke tužan i razočaran bio je i kapetan Vatrenih Darijo Srna koji se nekoliko dana nakon bolnog poraza obratio navijačima na svojem Facebook profilu.

- Dragi hrvatski navijači, neopisivo Vam hvala na svoj ovoj silnoj ljubavi bez koje ne bi imao snage proći kroz najteže razdoblje svog života. Nikada vam to neću zaboraviti. Hvala svakom pojedinačno na svakoj poruci podrške, svakom poviku, svakom pljesku, svakom uzdahu... Kad bi se barem mjerili navijači, bili bi prvaci svijeta! Nitko nikoga ne voli kao što vi volite nas i kao što mi volimo vas! I oprostite nam za svu onu tugu i suze na kraju, vjerujte, željeli smo to jednako kao i vi! Hrvatska - zauvijek!

Tako je zborio još uvijek aktualni kapetan Hrvatske koji zasad nije prelomio hoće li zadržati traku u 'vatrenim' kvalifikacijama za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Veliko je pitanje i dalje otvoreno. Ostaje li Darijo Srna u reprezentaciji Hrvatske ili će sljedećih dana potvrditi ranije izrečenu odluku “Euro je moj zadnji nastup za Vatrene”.

SN

S druge strane izbornik Ante Čačić svim silama želi zadržati Srnu u reprezentaciji, jer, kako i sam kaže, Darijo je odigrao vrhunski u Francuskoj i mogao bi još puno toga dati hrvatskoj reprezentaciji. Ipak, na Dariju je da prelomi. Ukoliko se odluči na ostanak, sasvim sigurno će ostati kapetan, ali odlazak povlači pitanje tko nakon njega. Kandidata ima, Luka Modrić, Vedran Ćorluka, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Ivan Perišić...svi stoje u redu, ali velika čast može pripasti samo jednom.

U velikoj anketi Sportskih novosti u kojoj smo Vas pitali tko bi trebao biti idući kapetan Hrvatske, pobjedu je za dlaku ispred Darija Srne odnio Luka Modrić. Ukupno je glasovalo 55.947 ljudi, a veznjak Real Madrida slavio je s 32 posto osvojenih glasova. Njih 29 posto smatralo je kako bi Srna trebao i dalje 'obavljati' dužnost kapetana. Treće mjesto s 21 posto odnijela je najtvrđa glava Vatrenih, Vedran Ćorluka, dok su iza spomenutih redom ostali Ivan Perišić, njegov imenjak Rakitić te Mario Mandžukić.

Tko bi trebao biti kapetan hrvatske nogometne reprezentacije?

Luka Modrić

Ivan Rakitić

Ivan Perišić

Mario Mandžukić

Vedran Ćorluka

Darijo Srna, koji treba ostati u reprezentaciji

Linker
02. svibanj 2024 08:37