CROPIX
PRVAK SE POJAČAVA

RIJEKA NA KORAK DO VELIKOG TRANSFERA? Stiže potentni ofenzivac iz Poljske, pregovori već počeli, u bivšem klubu je bio najveća zvijezda

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 30. srpanj 2017. 16:51

Iako je na Rujevici maksimalan fokus usmjeren prema Red Bull Salzburgu, prijelazni je rok i dalje itekako aktivan. U toj mjeri da bi i prije dolaska Bikova na Rujevicu moglo biti novih lica u svlačionici. Jer, jučer smo doznali, Rijeka je već poprilično odmakla u pregovorima s Patrykom Lipskim.

Riječ je o 23-godišnjem veznjaku, desetki reprezentacije Poljske do 21 godine, koja je u lipnju igrala na Europskom prvenstvu. Riječ je o slobodnom igraču koji je do ovog ljeta bio član Ruch Chorzowa, u kojem je i ponikao (69 nastupa, 10 golova, 15 asistencija) i u kojem je slovio kao najveća klupska zvijezda.

Ipak, financijski problemi natjerali su ga da se obrati arbitraži, tu je “očistio” papire i sada traži novi izazov. Iako, navodno, postoji interes iz Belgije, Nizozemske i Portugala, Rijeka je prva reagirala, na vrijeme “skužila” da bi se Lipski mogao vidjeti u priči koju na Kvarneru već pet godina uspješno slaže Damir Mišković i poprilično odmakla u pregovorima o njegovu angažmanu.

Gledao Rudeš

Da budemo precizniji, priča je otišla toliko daleko da je Lipski već uživo vidio na djelu moguće nove suigrače. Naime, prošle je subote bio u Rijeci na rundi pregovora pa na Rujevici i pogledao ogled protiv Rudeša. I, što je posebno važno, navodno je otišao zadovoljan onime što je vidio u trening-kampu Bijelih jer mu je jedan od ključnih preduvjeta u pronalasku novog kluba mogućnost nastavka igračkog razvoja.

Rijeka mu u tom smislu u svakom slučaju može ponuditi najviše; argumenti koje Juričić i Mance koriste radije nego astronomske plaće jesu imena igrača kojima je Rijeka poslužila kao odskočna daska prema nekoj europskoj destinaciji, odnosno koji su pod Matjažem Kekom napravili značajan igrački iskorak. U svakom slučaju, Rijeka je svoju ponudu stavila na stol, Lipski je uzeo predah do ponedjeljka, dokad bi trebao odlučiti hoće li prihvatiti ponuđene uvjete i postati novi stanovnik riječke svlačionice.

Kao Andrijašević

Iako na ovim prostorima on nije poznato ime, naši izvori govore da je riječ o itekako kvalitetnom igraču koji bi osjetno mogao pojačati konkurenciju u riječkom veznom redu. Riječ je o igraču koji je po profilu nešto između “osmice” i “desetke”, odnosno koji bi svojim igračkim karakteristikama mogao utjeloviti ono što je prošle sezone bio Franko Andrijašević. U svakom slučaju, čini se kao profil igrača kakav Rijeka trenutno nema u veznom redu i koji bi mogao biti kvalitetan dodatak za ovu sezonu.

Linker
28. travanj 2024 12:14