Simone Inzaghi

 PIERO CRUCIATTI Afp
SIGURNE POBJEDE

Finale koje su svi očekivali: ‘Mogli smo zabiti i nekoliko pogodaka više, očekivanja su se podigla‘

Finale Superkupa Italije igrat će se u ponedjeljak u Rijadu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 20. siječanj 2024. 13:37

Superkup Italije lišio nas je iznenađenja. U finalu koje se igra u ponedjeljak zaigrat će aktualni prvak Napoli na račun 3:0 pobjede nad Fiorentinom u četvrtak, a parirat će im milanski Inter, koji je istim rezultatom slavio protiv Lazija te još jednom potvrdio status najjače talijanske momčadi.

- Pohvalio sam svoje nogometaše, zaista je bio užitak gledat ih na terenu. Uživamo u odličnim rezultatima, od samog početka sezone izgledamo dobro. Cijela momčad obavlja sjajan posao, a i svi novi igrači uspješno su se prilagodili. Laziju smo mogli zabiti i nekoliko pogodaka više - zaključio je Simone Inzaghi u petak nakon pobjede u Rijadu.

Inzaghi je na pravom putu prema petom trofeju otkad je zasjeo na klupu Meazze u ljeto 2021., s tim da bi domaći Superkup mogao osvojiti treći put u nizu. Nova odlična predstava njegove momčadi natjerala ga je da se prisjeti kako je Nerazzurrima vratio djelić stare slave.

- Kad sam stigao u klub, cilj je bio završiti na četvrtom mjestu. Samo tri mjeseca kasnije očekivanja su se podigla na Scudetto. To mi ne stvara pritisak, već mnogo govori o našem napretku. Dva Kupa, dva Superkupa i finale Lige prvaka rezultati su na koje ću zauvijek biti ponosan.

Inzaghijev suparnik Maurizio Sarri i sam je uoči utakmice kazao da njegova momčad ima tek 30 posto šanse za pobjedu. Svjestan je da je Lazio daleko od prošlosezonskih izdanja. Aktualni doprvak trenutno je šesta momčad Italije, a ni branitelj naslova Napoli nije zadržao dominaciju te se nalazi na osmoj poziciji. Uvjerljiva pobjeda nad Fiorentinom vratila je nešto optimizma, a osim što je trofej Superkupa jedini realan doseg momčadi s juga, poslužio bi i kao oznaka ljepše sutrašnjice.

- Napoli se uvelike promijenio u odnosu na prošlu sezonu, a normalno je da su rezultati lošiji jer kada osvojite Scudetto, protivnici vas puno bolje promatraju i analiziraju. Zato ne možeš ponavljati istu taktiku, ali mislim da smo sada uspjeli pronaći nekoliko različitih rješenja da bismo ostali nepredvidljivi - poručio je trener Walter Mazzarri nakon pobjede, no u Rijadu mu je potrebna još jedna da bi se napokon iskazao.

Linker
03. svibanj 2024 06:37