Mario Mandžukić nema baš previše vremena...
 RONALD GORSIC/CROPIX
Kraj prijelaznog roka

Halilović nakon dvije godine više nije igrač Milana, Mandži opet propao transfer, evo i zašto

U Ligama petice u ponedjeljak je bio posljednji dan prijelaznog roka, produženog zbog pandemije
Piše: SN, HinaObjavljeno: 05. listopad 2020. 09:41

Prvi su prijelazni rok zatvorili Nijemci u 18 sati, klubovi u Serie A mogu kupovali su do 20 sati, dok se u La Ligi, Premiershipu i Le Championnatu "tržilo" do ponoći...


23:45 - Edinsoni Cavani novi je igrač Manchester Uniteda, javljaju engleski mediji. Napadaču PSG-a istekao je ugovor, ali nije mogao pronaći novi klub zbog previsokih zahtjeva u pogledu plaće. Zbog toga mu je, između ostalog, propao transfer u Atletico Madrid.

23:03 - AC Milan objavio je kako je sporazumno raskinuo ugovor s Alenom Halilovićem (24) koji je tako postao slobodan igrač.

Halilović je stigao u Milano 2018. iz HSV-a, međutim nije se uspio dokazati na San Siru pa je veći dio vremena proveo na posudbama u Standardu i Heereneveenu. Za "Rossonere" je upisao samo tri službena nastupa.

Do sada je promijenio već osam klubova, a igrao je i za Dinamo, Barcelonu, Sporting Gijon i Las Palmas.

22:35 - U posljednjim satima prijelaznog roka u Španjolskoj hrvatski reprezentativni napadač Ante Budimir prešao je u Osasunu na jednogodišnju posudbu. Više pročitajte - ovdje.

22:05 - Danci su hit ovo prijelaznog roka u Maksimiru, nakon Rasmusa Lauritsena mogao bi u Maksimir sletjeti i Casper Höjer.

Radi se o 26-godišnjem lijevom beku Aarhusa, nekadašnjem mladom reprezentativcu Danske. Standardan je igrač svoga kluba, zabio je ove sezone i jedan pogodak u prvenstvu, a po transfermarktu vrijedi dva milijuna eura, no, možda stigne u Dinamo i za manje novca. Više pročitajte - ovdje.

21:20 - Čini se da je za Karla Leticu suđena Serie A. Naime, nakon što je prošlu bio u SPAL-u gdje je upisao deset nastupa, njegov Club Brugge transferirao ga je u Sampdoriju gdje će biti zamjena Emilu Auderu.

21.05 - Španjolski nogometni prvoligaš Sevilla u čijim redovima igra Ivan Rakitić, pojačao je redove angažiravši braniča berlinske Herthe Nizozemca Karima Rekika (25), te napadača AZ-a Marokanca Oussama Idrissija (24).

Rekik je za andaluzijski sastav potpisao ugovor na pet godine, nagađa se za 15 milijuna eura odštete.

Nizozemac je od 2011. do 2015. bio član Manchester Cityja, no veći dio vremena proveo je na posudbama u Portsmouthu, Blackburnu i PSV-u. Od 2015. do 2017. je bio član Marseillea, a zadnje tri godine je nosio dres berlinskog sastava.

Na Sanchez Pizjuan je stigao i 24-godišnji marokanski napadač Oussama Idrissi potpisavši ugovor do 2025. Marokanac je u 96 nastupa za AZ zabio 37 golova i bio je jedan je od najzaslužnijih igrača što je nizozemski sastav ove sezone izborio nastup u Europskoj ligi u kojoj će igrati u skupini s Rijekom. Srećom, bez opasnog Maroanca.

Prije dolaska u klub iz Alkmaara tri sezone je igrao za Groningen.

Sevilla je tijekom ovog prijelaznog roka angažirala ukupno sedam igrača. Redove aktualnog pobjednika Europske lige pojačali su i naš Ivan Rakitić, Suso (Milan), Oscar Rodríguez (Real Madrid), Marcos Acuna (Sporting), te Bono (Girona).

20.20 - Mario Mandžukić nije uspio realizirati transfer u turski Bešiktaš.

Tamošnji mediji pišu kako je Mandžukić tražio dvogodišnji ugovor i 2,5 milijuna eura godišnje plaće uz tri milijuna eura po potpisu ugovora. Bešiktašu koji nije u bajnoj financijskoj situaciji je to bilo previše i transfer je propao.

Slična potraživanja Mandžukić je imao od moskovskog Lokomotiva s kojim je transfer propao pri potpisivanju ugovora.

19.40 - Za ono što smo najavili, stigla je i potvrda - Nikola Kalinić potpisao je za Veronu koju vodi naš Ivan Jurić, a stigao je iz Atletico Madrida.

18.55 - Juventus je službeno objavio kako je branič Mattia De Sciglio preselio na posudbu u Lyon.

De Sciglio je u Torinu proveo tri sezone, a prije toga je šest godina igrao za Milan. Za Juve je ukupno upisao 62 nastupa i postigao jedan pogodak.

17.15 - Mladi talijanski napadač Federico Chiesa (22) napustio je Fiorentinu i karijeru će nastaviti u redovima talijanskog prvaka Juventusa.

Ni "Stara dama" ni "Viole" još nisu službeno potvrdile dogovor, međutim web stranica Serie A pokazuje kako je Juventus prijavio igračev ugovor, što znači da je posao zaključen.

Prema Sky Sportu, talijanski krilni igrač pridružio se Juventusu na posudbi s mogućnošću kupnje za 50 milijuna eura.

Chiesa je cijelu karijeru proveo u Fiorentini, a u 153 nastupa zabio je 34 gola.

16.30 - Barcelona je prihvatila ponudu Benfice za Jeana Claira Todiboa koju je poslala Benfica i posao će biti završen u sljedećih sat vremena kako bi Katalonci imali vremena dovesti Erica Garciju iz Manchester Cityja, piše Fabrizio Romano.

14.50 - Dario Čanađija (26) u subotu je protiv Hajduka odigrao posljednju utakmicu za Goricu, a od sutra će biti član rumunjskog prvoligaša Astra Giurgiu. Više o transferu pročitajte OVDJE.

14.45 - Hrvatski nogometni prvak Dinamo u ponedjeljak je potpisao ugovore s dvojicom 18-godišnjaka iz Crne Gore, Andrijom Kolundžićem i Milanom Vukotićem.

Kolundžić igra na poziciji desnog krila, a u Zagreb je stigao iz Iskre iz Danilovgrada, dok je Vukotić dosada bio član Budućnosti iz Podgorice, a prirodna mu je pozicija mjesto polušpice.

Oba nova igrača Dinama reprezentativci su u mlađim uzrasnim kategorijama Crne Gore.

13.45 - Amer Gojak odlazi u Torino! Radi se o posudbi s obveznom kupnjom, a Gojak je potpisao na četiri godine. Više o transferu pročitajte OVDJE.

13.30 - Nastavlja se poslovna suradnja milanskog Intera i Manchester Uniteda. Matteo Darmian posljednji je u nizu igrača Manchester Uniteda koji će karijeru nastaviti u Interu, te će se tamo priključiti Romeluu Lukakuu, Aalexisu Sanchezu i Ashleyju Youngu. Dva velikana dogovorili su jednogodišnju posudbu.

13.05 - Tin Jedvaj ima ugovor s Bayerom iz Leverkusena, ali posljednji bi dan prijelaznog roka mogao promijeniti klub. Više na temu pročitajte OVDJE.

12.50 - Talijanski novinar Fabrizio Romano navijestio je da će Alex Telles i Edinson Cavani svakog trenutka potpisati njihove ugovore s Manchester Unitedom. Klub je to koji još nije odustao od Ousmanea Dembelea, ali po svemu sudeći on će ostati u Barceloni.

12.10 - Veznjak Porta i portugalske reprezentacije Danilo Pereira novi je igrač PSG-a. Zadnjeg dana prijelaznog roka, on je stigao iz Porta u PSG na posudbu, ali s opcijom otkupa, objavio je pariški klub na svojim stranicama. Nakon godinu dana na posudbi 29-godšnjeg igrača PSG može otkupiti, a njegova se cijena procjenjuje na 16 milijuna eura, javljaju SKY i RMC.

Danilo je u Portu od 2015. godine i bio je kapetan reprezentacije s kojom je osvojio europsko prvenstvo i za koju je odigrao 39 utakmica te zabio dva gola. "Priključiti se jednom od najvećih europskih i svjetskih klubova je vrhunac moje karijere", napisao je Pereira na stranicama PSG-a.

11.35 - Talijanski transfer guru Gianluca Di Marzio javlja da će Nikola Kalić karijeru nastaviti u Hellas Veroni koju trenira hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

Financijski uvjeti posla zasad nisu poznati, a vjeruje se da će Kalinić potpisati dvogodišnji ugovor.

Danas 32-godišnjem Kaliniću Roma bi trebala biti deseti različiti klub u karijeri nakon Hajduka, Istre, Šibenika, Blackburna, Dnjipra, Fiorentine, Milana, Atletica i Rome u kojoj je prošle sezone igrao na posudbi.

11.05 - Posljednjeg dana prijelaznog roka u Arsenalu bi se mogao dogoditi masovni egzodus. Matteo Guendouzi na korak je od posudbe u Herthu, Lucas Torreira trebao bi potpisati za Atletico Madrid, braniči Skhrodan Mustafi i Sokratis blizu su odlaska u Serie A, dok bi Sead Kolašinac mogao završiti u Bayeru iz Leverusena. Istovremeno se čini da u Arsenalu neće uspjeti dovesti željenog veznjaka Houssema Aouara iz Lyona.

10.50 - Umut Nayir, 27-godišnji napadač Bešiktaša, sve je dogovorio s Hajdukom za jednogodišnju posudbu i već danas bi u Splitu trebao obaviti liječnički pregled. Više o poslu Hajduka pročitajte OVDJE.

10.45 - Trenutačno vodeći sastav engleskog nogometnog prvenstva Everton angažirao je 22-godišnjeg braniča Bena Godfreya, dosadašnjeg člana drugoligaša Norwich Cityja, s kojim je potpisao ugovor na pet godina.

Prema navodima britanskih medija, vrijednost transfera iznosi oko 25 milijuna funti.

Everton je u novu sezonu krenuo s četiri pobjede u prva četiri kola.

10.20 - Lyonov sportski direktor Juninho Pernambucano je potvrdio kako je postignut dogovor s Barcelonom oko transfera Memphisa Depaya na Camp Nou iako je ranije predsjednik Jean-Michel Aaulas rekao da ni Depay ni Houssem Aouar neće biti prodani.

9.50 - Lijevi bek Porta Alex Telles Alex Telles trebao bi do kraja dana potpisati za Manchester United.

9.45 - Prema svemu sudeći Juventus je posljednjeg dana prijelaznog roka dogovorio dolazak velikog pojačanja, Federica Chiese iz Fiorentine.

Sky Sport Italia navodi kako će Juventus dovesti ovog 22-godišnjeg krilnog napadača na dvogodišnju posudbu s opcijom trajnog otkupa. Prve dvije godine trebale bi Juventus koštati 10 milijuna eura, a trajni otkup 40 plus bonuse.

Istovremeno s dovođenjem Chiese u Juventusu su kako bi oslobodili mjesta pristali posuditi Douglasa Costu Bayernu.

Brazilski 30-godišnjak već je nosio dres Bayerna između 2015. i 2017. godine, a Juventusu su ga prodali upravo Bavarci 2018. godine za 40 milijuna eura.

Oba transfera danas bi trebala dobiti svoje službene potvrde.

Linker
19. svibanj 2024 06:11