AFP
NOĆNI TRANSFER

Budimir ostaje u Primeri! Pronašao je klub, ali na kraju ništa od 15 milijuna eura odštete za Mallorcu!

Hrvatski napadač odlazi na jednogodišnju posudbu, a za njega je najbitnije da ostaje u prvoj ligi
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. listopad 2020. 22:43

U posljednjim satima prijelaznog roka u Španjolskoj hrvatski reprezentativni napadač Ante Budimir prešao je u Osasunu na jednogodišnju posudbu.

Budimir, koji ima još četiri godine ugovor s Mallorcom, nije želio igrati u drugoj ligi, za njega su stigle brojne ponude, ali Mallorca je imala po ugovoru pravo na odštetu 15 milijuna eura i malo je bila spremna spustiti cijenu. Na kraju, kako je prijelazni rok istjecao, dogovorena je posudba.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Pitanje je bilo na koju adresu jer javilo se čak šest klubova. Budimir je odabrao Osasunu smatrajući da ima dobru momčad, a pogotovo zbog trenera Jagobe Arrasatea koji ga iznimno cijeni i jako ga je želio u svojoj ekipi.

Osasuna je proteklu sezonu okončala na desetom mjestu prve španjolske lige, a u tekućoj je u četiri utakmice osvojila šest bodova pobjedama nad Cadizom i Celtom.

Za Budimira je bilo vrlo bitno da riješi taj prijelaz, makar i sat-dva prije ponoći završnog dana prijelaznog roka jer želio je ostati u jednoj od najjačih liga na svijetu, ujedno s time i dalje konkurirati za mjesto u hrvatskoj reprezentaciji.

image
CRISTINA QUICLER

Linker
24. travanj 2024 18:52