Gianluigi Buffon
 Claudio Villa/Getty Images
LIGA PRVAKA

PROBLEM ZA JUVENTUS, SJAJNI VRATAR PROPUŠTA GOSTOVANJE NA MAKSIMIRU? Buffon je ozlijedio koljeno

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 23. rujan 2016. 14:57

Riječ kriza je svakako preteška, ali Massimiliano Allegri nedvojbeno je odahnuo kada je Juventus pokerom isprašio Cagliari. Juve je u daleko boljoj poziciji nego, primjerice, na početku prošle sezone, ali neuvjerljivi domaći remi protiv Seville (0:0) i poraz od problemima opterećenog Intera (1:2) bili su razlog za malu zabrinutost momčadi koja je ljetnim prijelaznim rokom najavila napad na Ligu prvaka.

U novi naslov prvaka Italije nitko i ne sumnja, bodovi su protiv Cagliarija praktički bili unaprijed upisani, pa je najveći izazov za Allegrija uklopiti Pjanića, spremiti Higuaina, probuditi Dybalu... Upravo je ovaj potonji posljednjih dana na meti kritika, ove sezone još uvijek je bez pogotka u Serie A.

- Nedostaju njegovi golovi, ali taktički igra jako dobro, često stvara višak što u ovom trenutku možda više koriste neki drugi igrači. Dybala je uvijek zabijao i ponovo će - rekao je nakon utakmice Allegri, dodajući da će s Pjacom trebati strpljenja, ali da će doći na Dybalinu razinu.

Uoči gostovanja na Maksimiru u utorak, mali razlog za zabrinutost Allegrija je i ozljeda Gianluigija Buffona. Vratar Juventusa izašao je na poluvremenu utakmice protiv Cagliarija, a iako prve prognoze govore da bol u koljenu nije ozbiljnije naravi, dodatni pregledi pokazat će hoće li biti u konkurenciji za utakmicu protiv Palerma u subotu i protiv Dinama u utorak. Prva zamjena je Brazilac Neto.

Linker
19. svibanj 2024 05:04