Boris Kovačev/Cropix
ŠKOTSKE IMPRESIJE

Škvorc o mogućem transferu u Celtic: Sve je idealno, zabio sam i gol na trening utakmici!

Zasad je sve savršeno, suigrači na treninzima svako malo kliknu "bravo", uspio sam primijetiti da i stručni stožer sa strane klima glavom po vertikali, kaže Dino
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. prosinac 2010. 17:17

Dino Škvorc, 20-godišnji stoper Varaždina, već je nakon dva dana boravka u Glasgowu, gdje ovih dana trenira s prvom momčadi Celtica , privukao veliku pozornost.

Škotski su se mediji, posebice internetski portali, raspisali o donedavno anonimnom Međimurcu, tim više što se stasitom stoperu Krojača posrećilo i da na prvoj trening-utakmici postigne pogodak. Receptura poznata - kvalitetno postavljanje kod prekida (udarca iz kuta), pravovremen skok i poentiranje udarcom glavom.

- Da, lijepo je ispalo, pogodak prvi dan po dolasku, iako mi to nije osnovna zadaća u opisu posla. Zasad je sve savršeno, suigrači na treninzima svako malo kliknu “bravo”, uspio sam primijetiti da i stručni stožer sa strane klima glavom po vertikali - slikovito opisuje “razglednicu iz Škotske” dobro raspoloženi Dino Škvorc, koji se ne može nadiviti Celticu.

- Sa 16 sam godina bio u Nantesu, no uvjeti ovdje su i spram Francuza - čudo! Mentalitet je posebna priča, na svakom se treningu ide kao da igramo tekmu s Arsenalom!

Dino je zaintrigirao škotsku javnost, navijački forum vrvi od postova na temu “Škvorc u Celticu”. Ima li sve to i konkretnu podlogu, što kažu klupski menadžer Neil Lennon i njegovi suradnici?

- Ja s njima ne razgovaram, moje je da treniram. Za sve ostalo zadužen je gospodin Petrović.

A poznati osječki nogometaš, pa djelatnik, spušta loptu na zemlju.

- Nema žurbe, sve zasad ide svojim tijekom. U pitanju je veliki klub, nije poslovno zaletavati se s oscjenama i procjenama. Činjenica je da Celtic igrača na toj poziciji treba, a hoće li u konačnici izabrati Škvorca i kada bi se išlo u realizaciju potencijalnog transfera, znat ćemo kroz nekoliko dana, između Božića i Nove Godine - zakopčan je ostao Alen Petrović.

U svakom slučaju, posljednja događanja oko stopera Varaždina s razlogom su vratila i osmijehe na lica vodećih ljudi varaždinskog prvoligaša. Nakon tolikih odlazaka iz kluba bez ili s minimalnim odštetama (Prahić, Smrekar, Novinić, Vukman, Mujanović, Lučić, Pavličić...), napokon se priča o unosnom poslu, konačno se vrte i odštete u skladu s realnom vrijednošću “mlade reprezentacije u malom”. Je li to baš milijun eura koje je spomenuo Toplak ili polovina tog iznosa koliko Škvorca cijeni Transfermarkt, čak je u ovom trenutku sporedno. Važno je da je više nego što je klub, s iznimkom transfera Brezovca u Dinamo, zaradio od prodaje igrača ukupno u protekle tri godine.

Linker
18. svibanj 2024 16:48