Damir Krajac / CROPIX
PRAVI MISTERIJ

ŠTO SE TO DOGAĐA S JEDNIM OD NAJVEĆIH TALENATA HR NOGOMETA? Izgleda spremno i moćno, ali na pripremama Dinama nije odigrao niti jednu jedinu minutu

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. siječanj 2018. 23:36

U posljednje vrijeme često nam stižu poruke s pitanjem “što se događa s Filipom Benkovićem”. Naime, navijači i oni koji prate što se događa s Dinamom na ovim turskim pripremama vide da maksimirskog Big Bena nije bilo u sastavu ni na jednoj pripremnoj utakmici do sada, niti u onoj jednoj rovinjskoj, a niti u ove četiri turske, protiv Ordobasyja, Zorje, Šahtara i Sønderjyskea...

Benković nema ni jednu minutu pripremnih utakmica, a ne znamo hoće li zaigrati u posljednjoj protiv Škendije koja se igra u utorak u 17 sati. Naime, precizan odgovor ni od koga iz plavog tabora se ne može dobiti. Ne može ni od Benkovića. Naime, kad smo zamolili za intervju, kazao je Benković da će razgovarati onda kad prvi put zaigra... Još nije, tako da intervjua zasad nema.

Cropix

Bez žestokih duela

Dakle, kako stoji priča s Filipom Benkovićem? Prvih dana priprema u Turskoj trenirao je posebno od ostalih, a onda se normalno priključio treninzima. Na vježbanjima radi isto kao i ostali, ne vidi se na njemu bilo kakav trag ozljede. Dapače, Benković djeluje spremno i - moćno! Izgleda kao nogometaš u sasvim dobrom stanju, spreman za igranje utakmica. A zašto onda ne igra?

Možemo samo pretpostavljati zbog čega ga trener Cvitanović ne stavlja u momčad. Nekako nam se najizvjesnija čini ona opcija po kojoj je Filip imao neku sitnu ozljedu, pa trener nije želio da se ona pogorša. Jer Benković je vrlo važna karika Dinama, i ne samo to, o njemu se govori kao o mogućem putniku na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Benkovićeve kvalitete su ogromne, tako da bi to mogla biti sasvim realna opcija, mogao bi taj mladić čuvati leđa našim velikim stoperima Ćorluki, Lovrenu, Vidi... Možda ga se sad zbog toga želi sačuvati, ne gurati ga u igru, kako se možda ta neka sitna ozljeda ne bi opet aktivirala. Drži se valjda da se na treningu gdje ipak nema tako žestokih duela to neće dogoditi...

Zagreb, 221116. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 5. kola u skupini UEFA Lige prvaka, 
GNK Dinamo -  Olympique Lyon. 
Na fotografiji: Filip Benkovic, Josip Pivaric pozdravljaju navijace.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Igranje u parovima

Druga pretpostavka, ipak manje vjerojatna jest da se sprema njegova prodaja, da su razgovori u završnoj fazi, te da se onda ništa ne želi riskirati, jer normalno, svaka utakmica s sobom nosi mogućnost nekakve ozljede. Vidjet ćemo hoće li Benković možda ipak zaigrati na onoj posljednjoj protiv Škendije. Jer ponavljamo, kad ga vidimo na treninzima, ne vidimo razloga zašto propušta pripremne utakmice.

No, dok Benković nije odigrao ni jedan pripremni sraz, svoju priliku su tražili Rrahmani, Lešković i Perić. Taj trojac nada se da će zamijeniti Sigalija koji je otišao iz modrog doma. Imali su sva trojica stalne prilike, jer nije na utakmicama bilo ni Benkovića. Modri su pripreme odradili bez dva prva stopera od jeseni, otišlog Sigalija i Benkovića koji je samo trenirao, ne i igrao utakmice. I dok je trojac tražio svoje prilike pokušavajući se nametnuti Cvitanoviću, klub je tražio i druga rješenja, tu primarno mislimo na želju za povratkom Tina Jedvaja, te kako vidimo, razgovorima oko mogućeg dovođenja Duartea iz Portugala.

Kakvima su se pokazali Rrahmani, Lešković i Perić? Može li Dinamo biti miran kad se radi o stoperskim pozicijama? Po nama sva trojica su - položili! Bilo je, naravno, nekih crnih rupa na ovdje odigranim utakmicama, nekih krivih procjena, ali to jest logično, ti momci su prvi put igrali u parovima, trebaju se tek dobro upoznati na utakmicama. Međutim, generalno gledano, Dinamov trojac stopera zaslužuje pozitivnu ocjenu, držimo da je Cvitanović također zadovoljan. Druga je stvar hoće li dečki igrati kad se vrati Benković ili ako dođe novi stoper, Portugalac Duarte o kojem se priča, ili možda ipak Jedvaj?

Linker
19. svibanj 2024 06:09